מי צריכה אנטריקוט? סטייק כרוב סגול וגבינה כחולה

סטייק כרוב סגול וגבינה כחולה של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניה ויינר, סגנון: אוריה גבע
סטייק כרוב סגול וגבינה כחולה של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניה ויינר, סגנון: אוריה גבע

מתכון סופר פשוט וסופר טעים, שישמח את הצמחוניות שבקהל בארוחת שבועות - ולא רק אותן. ויש אפילו אופציה למתכון טבעוני

88 שיתופים | 132 צפיות

הרעיון הוא לצלות את הכרוב במחבת ברזל או על הגריל עד שהוא נעשה פריך מבחוץ ורך בפנים – ממש כמו סטייק טוב

6 מנות | 25 דקות | קל

החומרים

להגשה

אופן ההכנה

1

פורסים כרוב ל- 6 פרוסות בעובי 2 – 1/2 3 ס"מ כל אחת. חשוב לפרוס לרוחב, כדי שבכל פרוסה יישאר עדיין הלב של הכרוב, שיחזיק את העלים סביבו במהלך הצלייה.

2

מברישים כל פרוסה בשמן זית, מתבלים במלח, פלפל ותימין וצולים במחבת פסים או על גריל בחום בינוני-נמוך 20 דקות מכל צד עד שהכרוב משחים יפה ומתרכך. לחילופין אופים ב 200- מעלות 25-20 דקות מכל צד.

3

מגישים עם גבינה כחולה וזיגוג של בלסמי.

המתכון פורסם לראשונה באתר השולחן