חם ומתוק: כך תכינו סופלה שוקולד אוורירי ומענג

סופלה שוקולד | צילום Gettyimages
סופלה שוקולד | צילום Gettyimages

הצעת הגשה לערב רומנטי: השף מאיר דנון מבית הספר הגבוה לקולינריה “בישולים” חושף את הסודות להכנת אחד הקינוחים השוקולדיים הכי מענגים שיש. ומתברר שזה לא כזה ביג דיל

88 שיתופים | 132 צפיות

6 כלים אישיים חסיני חום | 45 דקות | קל | כשר | ללא גלוטן

החומרים

220 גרם שוקולד מריר 70%
300 מ”ל (¼1 כוסות) חלב
20 גרם (1 כף) קורנפלור
60 גרם חלמונים (מ-3 ביצים)
200 גרם חלבונים (מ-7 ביצים)
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
קורט מלח
לשימון התבניות
60 גרם חמאה בטמפ’ החדר
לציפוי התבניות
3 כפות סוכר

אופן ההכנה

1. משמנים את הכלים בחמאה בנדיבות, מצפים בסוכר ומעבירים למקרר.

2. מניחים שוקולד בסיר קטן, שמונח מעל סיר גדול יותר מלא מים (ביין מארי) וממיסים למסה חלקה.

3. בינתיים מרתיחים כוס חלב בסיר נפרד.

4. טורפים את יתרת החלב עם קורנפלור עד שאין גושים ומוסיפים לסיר עם החלב הרותח. מביאים לרתיחה שנייה וטורפים במרץ עד שמסמיך.

טורפים חלב עם קורנפלור עד שאין גושים
5. מערבבים היטב את השוקולד המומס עם תערובת החלב והקורנפלור, מחכים מעט שהטמפ’ תרד, מוסיפים חלמונים וטורפים.

מוסיפים שוקולד מומס
6. מקציפים חלבונים עם קורט מלח וחצי מכמות הסוכר במיקסר עם וו הקצפה במהירות בינונית. כשהקצף מתחיל לעלות, מוסיפים את יתרת הסוכר בהדרגה, מעלים מעט את מהירות ההקצפה לגבוהה אבל לא מכסימלית (כ-80%) וממשיכים עד שמתקבל קצף יציב אבל לא שביר.

מקציפים חלבונים וסוכר לקצף יציב
7. מעבירים שליש מהקצף לתערובת השוקולד ומערבבים היטב. מחזירים הכל לקערת החלבונים ומקפלים בעדינות תוך כדי סיבוב מתמיד של הקערה. מתקבלת תערובת אוורירית מאוד.

מאחדים את תערובת השוקולד עם קצף החלבונים
8. מוציאים את כלי האפייה מהמקרר וממלאים בתערובת עד שפתם. מנקים מהשוליים שאריות של חמאה, סוכר ומסה (אם טפטפה), כדי שהכלי יהיה נקי והתפיחה תתרחש ללא הפרעה. עד כאן אפשר להכין מראש ולשמור מכוסה בניילון נצמד במקרר עד 3 שעות או במקפיא עד יומיים.

יוצקים את המסה לכלי סופלה מקוררים
9. לפני ההגשה: מחממים תנור ל-200-190 מעלות.

10. אופים 10-7 דקות עד שהסופלה תופח 6-5 ס”מ מעל שפת הכלי ומגישים מיד.

רוצה מתכוני עוגות שוקולד נוספים? היכנסי לאתר "השולחן"