נס מתוק היה פה: השגנו את המתכון לסופגניות של רולדין!

סופגניות רולדין | צילום: דניאל לילה
סופגניות רולדין | צילום: דניאל לילה

כולנו יודעות כבר שיש סופגניות, ויש את הסופגניות של רולדין. רגע לפני החג, השגנו את המתכון הכי נחשק של חנוכה - עם שלל אופציות למילוי ולציפוי

88 שיתופים | 132 צפיות

50 סופגניות-מיני | למתקדמים | כשר | סופגניות

כשמטגנים סופגניות:
משתמשים בסיר רחב ולא גבוה מדי, שיכיל בנוחות כמה שיותר סופגניות ויאפשר גישה נוחה כדי להפוך אותן.
השמן צריך להיות חם אבל לא מדי. אם השמן חם מדי, הסופגניות יתקבלו שחומות בחוץ ובצקיות בפנים; ואם הוא לא יהיה חם מספיק – הן ישתו ה-מון שמן.
איך יודעים שהשמן חם מספיק? זורקים פנימה פיסת בצק – הבעבוע סביבה צריך להיות עדין. במהלך הטיגון משחקים עם עוצמת הלהבה.
לא זורקים את הסופגנייה לשמן מניחים אותה בעדינות בעזרת מרית או קלף פלסטיק. כשהצד הראשון שחום, הופכים בעזרת כף מחוררת ומטגנים מהצד השני.
זמן הטיגון בטמפרטורה הנכונה יהיה כ-2 דקות מכל צד. מוציאים לנייר סופג ומצננים כמה דקות לפני המילוי.

החומרים

לבצק
1 ק"ג קמח לבן
1 כפית מלח
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
50 גרם שמרים טריים
240 מ"ל (1 כוס) חלב קר
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
1 כפית תמצית רום
1 כפית ברנדי
90 גרם חמאה רכה
לטיגון עמוק
שמן קנולה
למלית קלואה-הוואנה
200 מ"ל (1 כוס פחות 2 כפות) שמנת מתוקה
8 גרם פולי קפה
80 מ"ל (1/3 כוס) חלב קוקוס
20 גרם שבבי קוקוס קלוי
150 גרם שוקולד חלב קצוץ
150 גרם שוקולד לבן קצוץ
30 מ"ל (2 כפות) ליקר קלואה
לציפוי שוקולד-קוקוס
120 מ"ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה
120 גרם שוקולד מריר קצוץ
60 גרם שוקולד חלב קצוץ
20 גרם שבבי קוקוס קלוי
למלית חלבה ושבבי שוקולד
300 מ"ל (¼1 כוסות) שמנת מתוקה
180 גרם שוקולד לבן קצוץ
300 גרם חלבה וניל מפוררת
50 גרם שוקולד חלב מגורר על פומפייה גסה
לציפוי שוקולד לבן ופקאן סיני
100 מ"ל (1/2 כוס פחות כף) שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד לבן קצוץ
100 גרם אגוזי פקאן סיני קצוצים
למלית בנופי
300 מ"ל (¼1 כוסות) שמנת מתוקה
400 גרם שוקולד חלב קצוץ
100 גרם אגוזי לוז טחונים דק
4 טיפות תמצית בננה
לציפוי בנופי
120 מ"ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה
120 גרם שוקולד מריר קצוץ
60 גרם שוקולד חלב קצוץ
20 גרם בננות מיובשות קצוצות גס
20 גרם אגוזי לוז קצוצים גס

אופן ההכנה

מכינים מלית קלואה-הוואנה
1. מכינים את המלית וממלאים את הסופגניות: מביאים לרתיחה שמנת עם פולי קפה ומניחים בצד לשעה, לספיגת ארומת הקפה בשמנת.

2. מסננים את השמנת, מוסיפים חלב קוקוס ומחממים עד שהתערובת כמעט רותחת. מוסיפים שבבי קוקוס ומערבבים.

3. יוצקים את הקרם על שני סוגי השוקולד ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים ליקר קלואה ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד. מצננים ומעבירים למקרר למשך לילה, לקבלת מרקם יציב שניתן לזילוף. למחרת מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם צנתר קטן ומשונן.

מכינים את הציפוי
4. מביאים שמנת לרתיחה, יוצקים על שני סוגי השוקולד ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.

5. מביאים שמנת לרתיחה, יוצקים על השוקולד הלבן ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.

6. מביאים שמנת לרתיחה, יוצקים מעל שני סוגי השוקולד ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.

מכינים מלית חלבה ושבבי שוקולד
7. מביאים שמנת לרתיחה, יוצקים על השוקולד הלבן ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים חלבה מפוררת ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק. מצננים ומעבירים למקרר למשך הלילה לקבלת מרקם יציב שניתן לזילוף. למחרת מוסיפים לקרם השוקולד הלבן שוקולד חלב מגורר בתנועות קיפול עדינות.

8. מעבירים לשקית זילוף עם צנתר קטן משונן.

9. מביאים שמנת לרתיחה, יוצקים על שוקולד חלב ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים תמצית בננה ואגוזי לוז ומערבבים עד לקבלת מרקם הומוגני וחלק. מצננים ומעבירים למקרר למשך לילה, לקבלת מרקם יציב שניתן לזילוף. למחרת מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם צנתר קטן ומשונן.

מכינים את הסופגניות
10. שמים קמח, מלח, סוכר ושמרים לחים בקערת מיקסר. מערבלים קלות בעזרת וו לישה.

11. מוסיפים חלב, ביצים, תמציות וברנדי ולשים כ-3 דקות במהירות נמוכה. מגבירים את מהירות המיקסר ולשים למשך 3 דקות נוספות. מוסיפים חמאה בהדרגה ומערבלים 4 דקות נוספות במהירות גבוהה עד לקבלת בצק רך וגמיש.

12. יוצרים מהבצק כדורים במשקל של כ-30 גרם (בגודל של כדור פינג פונג) ומניחים על מגש מרוח במעט שמן במרווחים של 5-4 ס"מ. מכסים את התבנית בניילון נצמד ובמגבת ומניחים לתפוח למשך שעתיים עד להכפלת הנפח.

13. מחממים שמן קנולה בסיר על להבה בינונית (טמפ' של 170 מעלות).

14. מטגנים את הסופגניות 3-2 דקות מכל צד עד קבלת גוון חום זהבהב. חשוב לשמור על להבה בינונית, כדי לא לשרוף אותן. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג. ממלאים ומצפים את הסופגניות: מזריקים כ-15 גרם (בערך כף) מהמלית הנבחרת לכל סופגנייה. טובלים את חלקה העליון של כל סופגנייה בציפוי המתאים ומפזרים מעל שבבי קוקוס, שבבי פקאן סיני או שברי בננות מיובשות ואגוזי לוז בהתאמה.

גיוון:
לחובבי האקזוטיקה: מקשטים בשבבי קוקוס קלויים.
לקבלת כתמי צבע יפים מקשטים בשבבי פקאן סיני.

למתכונים נוספים של סופגניות היכנסי לאתר "השולחן"