חנוכה אקספרס: מתכון לסופגניות יוגורט מעולות ב-10 דקות

סופגניות יוגורט מהירות של רות סירקיס | צילום: דן לבן. סטיילינג: דלית רוסו
סופגניות יוגורט מהירות של רות סירקיס | צילום: דן לבן. סטיילינג: דלית רוסו

רות סירקיס משתפת במתכון לסופגניות יוגורט מסורתיות ומעולות שאפשר להכין צ'יק צ'אק - בלי לישה ובלי התפחה, ובעיקר בלי הסתבכויות ובזבוז זמן. חג שמח!

88 שיתופים | 132 צפיות

20-15 סופגניות | 10 דקות | קל מאוד | כשר | סופגניות

סופגניות יוגורט הן אחת הדרכים הקלות להכין סופגניות – אין צורך בלישה או חומרי התפחה – היוגורט מעניק לסופגניות את המרקם האוורירי הכל כך נחשק.

החומרים

2 ביצים
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
1 גביע יוגורט טבעי או אשל
1/4 כוס חלב
4 כפות שמן
1 כפית תמצית וניל
350 גרם (1/2 2 כוסות) קמח תופח
1 כפית שטוחה אבקת סודה לשתייה
שמן לטיגון עמוק
להגשה
אבקת סוכר

אופן ההכנה

1. שמים בקערת מיקסר את הביצים והסוכר ומקציפים במהירות גבוהה כשתי דקות. מקטינים את המהירות ומוסיפים את היוגורט או האשל, החלב, השמן ותמצית הווניל ומקציפים דקה. מוסיפים את הקמח ואת אבקת הסודה לשתייה. ממשיכים לערבל בקלות רק עד שכל החומרים מתאחדים. רצוי לא לערבב יותר מדי!

2. ממלאים סיר שטוח או מחבת טיגון עמוקה בשמן בגובה 4 עד 5 ס"מ. מחממים על אש בינונית. חשוב שהשמן לא יהיה חם מדי, כי אז החלק החיצוני של הסופגנייה יישרף והחלק הפנימי יישאר נא.

מטגנים את הסופגניות
3. לוקחים בצק בכף ונעזרים בכף נוספת כדי להחליק את הבצק אל השמן. אם טובלים קודם את הכף בשמן החם – ניתן להחליק את העיסה ביתר קלות בעזרת הכף השנייה.

4. מטגנים 2 עד 3 דקות עד שהסופגניות מזהיבות מצד אחד. הופכים אותן בכף מחוררת ומטגנים את הצד השני. כשהן מזהיבות מוציאים אותן בכף מחוררת ומניחים על מגבות נייר.

מגישים
5. לפני ההגשה בוזקים אבקת סוכר על הסופגניות. אם רוצים, מזלפים פנימה בעזרת שקית זילוף עם צנתר קטן מעט ריבה אדומה. אפשר להגיש את הסופגניות כפי שהן וסביבן, בקעריות נאות, מבחר זיגוגים ומליות – שוקולד, ריבה וכד' כדי שהאורחים והילדים יקשטו וימלאו את הסופגניות שלהם כרצונם.

הכתבה פורסמה במקור באתר "השולחן"