מלכת החג: כך תכינו סופגניות ביתיות כמו קרין גורן

סופגניות | צילום: shutterstock
סופגניות | צילום: shutterstock

מלכת המתוקים, הלא היא קרין גורן, מגלה מהו המתכון שלה לסופגניות ביתיות מושלמות - ויש לה גם מלא טיפים למי שרוצה לשדרג את מילוי הריבה הקלאסי

88 שיתופים | 132 צפיות

30 סופגניות | 1:15 שעות | קל | כשר | קינוחים

רק כשמגיע חנוכה, אנחנו נזכרים כמה אנחנו אוהבים סופגניות, ותוהים מדוע לא מכינים אותן כל השנה. אולי זה בגלל הקלוריות, אולי בגלל ההשקעה הנדרשת בהכנתן, ואולי אלה חיי המדף הקצרים, אבל לפחות פעם בשנה – סופגניות ביתיות שוות את המאמץ.

החומרים

לבצק
1 ק"ג קמח
1 שקית (50 גרם) שמרים טריים
1 כוס (240 מ"ל) חלב פושר
3/4 כוס (150 גרם) סוכר
6 ביצים
1 כפית תמצית וניל
2 כפות (30 מ"ל) ברנדי או רום
קליפת לימון מגוררת מ- 1/2 לימון
1 כפית מלח
150 גרם חמאה רכה
שמן לטיגון עמוק
למלית
1 כוס ריבת תות
לקישוט
אבקת סוכר

אופן ההכנה

מכינים את הבצק
1. שמים קמח בקערת מיקסר, ומערבבים לתוכו שמרית. מוסיפים חלב, סוכר, ביצים, תמצית וניל, ברנדי וקליפת לימון מגוררת, ומעבדים עם וו לישה במהירות נמוכה, עד לקבלת בצק. מוסיפים מלח ומעבדים כ-5 דקות, עד לקבלת בצק חלק, מבריק ואחיד. מגבירים את מהירות המיקסר לבינונית, ומוסיפים חמאה בהדרגה תוך כדי לישה. ממשיכים ללוש עוד 5 דקות אחרי שהחמאה נטמעה, לבצק רך, אחיד ודביק.

2. מעבירים את הבצק לקערה גדולה, מכסים בניילון נצמד ומניחים לתפוח עד להכפלת הנפח (או מעבירים לתפיחה במקרר למשך הלילה).

מעצבים, מתפיחים ומטגנים
3. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, ומחלקים ל-3 חלקים שווים. מחלקים כל שליש ל-10 פיסות, ומגלגלים כל פיסה לכדור (בסך הכל 30 כדורים). משמנים את הכדורים למניעת התייבשות.

4. מסדרים את הכדורים המשומנים באופן מרווח על תבנית משומנת היטב ומניחים לתפיחה בטמפרטורת החדר, עד שהם מכפילים את נפחם.

5. מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר גדול ורחב.

6. מעבירים את כדורי הבצק לשמן החם. מטגנים עד להשחמה והופכים. מטגנים גם את הצד השני עד שהוא משחים (בסה"כ כ-2 דקות מכל צד). מוציאים את הסופגניות לנייר סופג.

ממלאים, מקשטים ומגישים
7. מזריקים לכל סופגנייה ריבת תות. אם הריבה סמיכה מדי, מדללים בכף מים רותחים. מקשטים באבקת סוכר ומגישים מיד.

גיוונים
מחליפים את ריבת התות בריבת חלב, נוגט, ממרח חלבה, קרם פטיסייר או נוטלה.
מצפים את הסופגניות בגנאש שוקולד חם, במקום באבקת סוכר: מחממים מיכל שמנת מתוקה וקמצוץ מלח לסף רתיחה, יוצקים על 250 גרם שוקולד מריר קצוץ, ומערבבים עד שהשוקולד נמס. מצננים מעט. טובלים כל סופגנייה בשוקולד לציפוי. מגישים מיד או ממתינים להתייצבות הציפוי.

המתכון פורסם במקור באתר "השולחן"