גולדן מילק: מתכון למשקה הכי לוהט (והכי בריא) של החורף

גולדן מילק של רינת צדוק | צילום: שני בריל
גולדן מילק של רינת צדוק | צילום: שני בריל

משקה חלב שקדים סמיך ומתובל בתבלינים מחממים עם סגולות בריאותיות? כן בבקשה. כך תכינו את המשקה הזהוב שהפך לאחד הטרנדים החמים של החורף

88 שיתופים | 132 צפיות

6-4 כוסות | 20 דקות | קל | כשר | טבעוני

החלב מקבל צבע חום־צהבהב משורש הכורכום, שתורם לו ערכים תזונתיים ותכונות אנטי דלקתיות.

החומרים

3 כוכבי אניס
1 מקל קינמון
1/2 כפית מחית וניל
3 תרמילי הל
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
מעט אגוז מוסקט מגורר
6-5 פרוסות שורש כורכום טרי ומקולף
6-4 כוסות חלב שקדים (רצוי חלב ביתי, הכמות תלויה במידת הסמיכות הרצויה)
3-2 תמרים יבשים שלמים או סירופ מייפל טבעי (לא חובה)

אופן ההכנה

1. מניחים את התבלינים בסיר, יוצקים מעל חלב שקדים ומערבבים. מוסיפים תמרים או סירופ מייפל אם רוצים להמתיק את המשקה.

2. מבשלים על להבה נמוכה עד שהחלב מצהיב מעט ומדיף ריח של תבלינים. מאחסנים במקרר עד יומיים ומחממים לפני ההגשה.

רוצה לנסות מתכוני משקאות חורף נוספים? היכנסי לאתר "השולחן"