מושלם ליום חורפי: מרק פטריות וערמונים עשיר וקרמי

כשקר, מעונן וגשום, כל מה שבא לאכול זה מרק. הנה מתכון למרק קרמי מפטריות, ערמונים ועשבים, עם טעמים מורכבים ומתיקות עדינה. והיופי? התוצאה אלגנטית ומרשימה - ובמינימום עבודה
4 מנות | 40 דקות | מרקים | מתכונים לחורף | ערמונים
החומרים
3 כפות שמן זית
2 בצלים קצוצים
3 שיני שום קצוצות
6-4 ארטישוק ירושלמי קלוף וחתוך גס
1.5-1 קילו (6-5 מארזים) פטריות מכל סוג שאוהבים (שמפיניון, פורטבלו, שיטאקי או שימאג'י) חתוכות גס
200 גרם ערמונים בוואקום (2 שקיות)
2 כוסות ציר ירקות או עוף או בקר ואם אין ציר אפשר להמיר במים
1 ליטר מים
1/2 צרור פטרוזיליה עלים בלבד
1/2 צרור שמיר הענפים הדקים בלבד
250 מ"ל שמנת להקצפה (1 מכל)
1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
1/2 1 כפיות מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/4 כפית ג'ינג'ר טחון
להגשה
2 כפות שמן זית
5 פטריות פרוסות
5 ערמונים
5-4 גבעולי פטרוזיליה עלים בלבד
אופן ההכנה
מכינים את המרק
1. מחממים שמן זית בסיר רחב ועמוק (רצוי סיר ברזל יצוק), מוסיפים בצל ומטגנים כ-15 דקות מעל להבה בינונית נמוכה עד שהבצל שחום. מידי פעם מערבבים.
2. מוסיפים שום, מערבבים ומוסיפים ארטישוק ירושלמי, מטגנים כ-5 דקות תוך ערבוב ומוסיפים פטריות. מטגנים את הפטריות כ-4 דקות עד שהן משחימות ומקבלות סימני חריכה עדינים ומוסיפים את הערמונים.
3. מוסיפים ציר ומשלימים עם מים עד לכיסוי של כל תכולת הסיר ועוד כ-1 ס"מ מעליו. אם לא משתמשים בציר פשוט מוסיפים מים עד כיסוי.
4. מוסיפים פטרוזיליה ושמיר, מגביהים להבה ומביאים את המרק לסף רתיחה (בעבוע עדין) מנמיכים ללהבה נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים 25 דקות, מידי פעם מערבבים.
5. מוסיפים שמנת מתוקה, מלח, פלפל אגוז מוסקת וג'ינג'ר ומבשלים 5 דקות נוספות. טועמים ומתקנים תיבול.
6. מצננים מעט את המרק וטוחנים (לא חובה) במוט ריסוק ידני.
להגשה
7. מחממים שמן זית במחבת, מוסיפים פטריות ומטגנים 4 דקות עד שצבען מתכהה. שוברים את הערמונים גס.
8. מחממים את המרק, מוסיפים פטריות מטוגנות, שברי ערמונים ופטרוזיליה.