זה הזמן למרק כתום: מתכון פשוט וקל להכנה

מרק עדשים כתומות | צילום: Gettyimages
מרק עדשים כתומות | צילום: Gettyimages

רות אוליבר מציגה את המתכון שלה למרק כתום טעים לאמצע השבוע, קל ומהיר להכנה מחומרי גלם זמינים. הצעת הגשה: עם כירבולית והסדרה האהובה עליכן

88 שיתופים | 132 צפיות

8-6 מנות | 40 דקות | קל | כשר | טבעוני

החומרים

1 בצל קצוץ
3 שיני שום
3 כפות שמן
400 גרם דלעת חתוכה לקוביות
2 גזרים חתוכים לפרוסות
2 כוסות עדשים כתומות
1 כפית כמון
1 כף פפריקה
מלח
פלפל שחור טחון טרי
משמשים מיובשים קצוצים לרצועות

להגשה
בצל ירוק קצוץ

אופן ההכנה

1. מטגנים בצל בשמן עד להזהבה, מוסיפים שום ומטגנים עד שעולה ריח. מוסיפים דלעת וגזר ומטגנים עוד 3-2 דקות.

2. מוסיפים עדשים, כמון ופפריקה, מערבבים ומוסיפים 2 ליטר מים. מביאים לרתיחה ומבשלים 20 דקות לריכוך העדשים. מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים משמשים ומבשלים 10-5 דקות. אם המרק סמיך מדי, מוסיפים עוד מים.

3. מגישים עם בצל ירוק.

המתכון פורסם במקור באתר השולחן