מתכון ממכר: בורקס טולום

בורקס טולום | צילום: רונן מנגן
בורקס טולום | צילום: רונן מנגן

השף רועי ענתבי מכניס לתפריט הביתי מנות מהמטבח הלבנטיני ומגוון לכם את ארוחת הערב הרגילה עם מתכון נהדר לבורקס איכותי שלא ישאיר בכם רגשות אשם

88 שיתופים | 132 צפיות

 

המאפה התורכי הקלאסי מקבל במתכון הזה פרשנות עדינה ומתוחכמת למנה שאי אפשר להפסיק לאכול. סוד הקסם הוא בגבינת צאן תורכית טרייה ואיכותית

החומרים ל-4 מנות |  קל |   חלבי

140 גר' תרד תורכי מאודה עם מעט שמן זית וקצוץ
200 גר' גבינת טולום
פלפל שחור
1/2 ק"ג בצק עלים מרודד וחתוך לריבועים בגודל 15X15 ס"מ
4 חלמונים
1 ביצה טרופה
שומשום

אופן ההכנה

1. מערבבים את התרד וגבינת הטולום ומתבלים במעט פלפל (אין צורך במלח, הגבינה מלוחה).

2. מניחים את ריבועי הבצק בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מניחים במרכז כל ריבוע 80 גר' מתערובת התרד והגבינה, יוצרים גומה במילוי ומניחים בה את החלמון.

3. סוגרים את ריבועי הבצק למשולשים ומברישים־מדביקים את שוליו עם ביצה טרופה.

4. מושחים את כל הבורקס בביצה הטרופה ומפזרים מעט שומשום.

5. אופים את הבורקסים במשך 8־5 דקות בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות, עד שהם מזהיבים.

מתכונים נוספים של רועי ענתבי

1. סלט ביצים וחציל כבוש
2. סלט בורגול עם עשבי תיבול וגבינת פטה
3. אורז עם ירוקים ורוטב יוגורטחינה
4. ספיחה בשר
5. סינייה כרובית וחציל

בורקס טולום | צילום: רונן מנגן
בורקס טולום | צילום: רונן מנגן

 

סטיילינג אינה גוטמן