מתכון מושלם לכל שעה: סלט פנזנלה

סלט פנזנלה של מיכל מוזס |  צילום: דניה ויינר, סטיילינג: רותם ניר
סלט פנזנלה של מיכל מוזס | צילום: דניה ויינר, סטיילינג: רותם ניר

עגבניות טריות ומיובשות למחצה, פלפלים קלויים, זיתים, ג'בטה מאתמול ושמן זית ממשרה העגבניות שעוטף הכל באהבה

88 שיתופים | 132 צפיות

כדאי להכין את העגבניות המיובשות למחצה ואת הפלפלים הקלויים כמה ימים מראש, כדי לתת לטעמים להבשיל ולהעמיק. המתכון פורסם לראשונה באתר השולחן

 

החומרים
לעגבניות מיובשות למחצה

לפלפלים קלויים

לסלט

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-120 מעלות.

מכינים עגבניות מיובשות למחצה

2

חוצים את העגבניות לאורכן ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, כשהצד החתוך כלפי מעלה. מתבלים במלח ומניחים בתנור לייבוש כשעתיים עד ששולי העגבניות התייבשו לחלוטין.

3

מעבירים את העגבניות בעודן חמות לקופסה, מפזרים ביניהן תימין ושום ויוצקים מעל שמן זית עד כיסוי. שומרים במקרר.

4

מגבירים את חום התנור ל-200 מעלות עם חום עליון (או במצב גריל).

מכינים פלפלים קלויים בתחמיץ

5

מניחים פלפלים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה וקולים 20-15 דקות עד השחמה.

6

מעבירים את הפלפלים החמים לשקית ניילון, סוגרים ומשהים כ-20 דקות (כדי להקל על הקילוף). קולפים, מסירים את הזרעים, חותכים לרצועות ומעבירים לקופסה (כדאי להוסיף מעט זרעים לקופסה ולסלק אותם לפני ההגשה). מוסיפים חומץ ושום, מכסים ושומרים במקרר.

מרכיבים את המנה ומגישים

7

שמים בקערה את הפלפלים, העגבניות המיובשות למחצה ואת השום ממשרת הפלפלים והעגבניות. מוסיפים חצאי עגבניות טריות, זיתים ועלי בזיליקום וברגע האחרון גם פיסות לחם. מתבלים בחומץ מהשריית הפלפלים הקלויים ובשמן זית ממשרת העגבניות המיובשות למחצה, מלח ופלפל ומגישים מיד.