כמה אפשר לאכול חביתה וטוסט? קבלו מתכון למאפינס קוטג'

מאפינס | צילום: shutterstock
מאפינס | צילום: shutterstock

כמה כבר אפשר לאכול חביתה וטוסט לארוחת ערב? קבלו מתכון למאפינס קטנים וטעימים שיסגרו לכן פינה בלי הרבה מאמץ. למחרת תוכלו לקחת אותם לעבודה או לתת לילדים בתור גיוון במקום כריך

88 שיתופים | 132 צפיות

60 מאפינס | 30 דקות | קל | כשר | צמחוני

טיפ: לגיוון אפשר להוסיף לתערובת 2 כפות עגבניות מיובשות קצוצות או 1/2 כוס תרד חלוט, סחוט וקצוץ.

60 מאפינס בקוטר 3 ס"מ או ל-36 מאפינס בקוטר 7 ס"מ

החומרים

1 גביע (200 גרם) יוגורט
2 ביצים
1 קופסה (250 גרם) קוטג'
200 גרם גבינה בולגרית מפוררת
200 גרם גבינת קשקבל מגוררת
1/2 כוס (125 מ"ל) שמן תירס
1 חבילה (350 גרם) קמח תופח
1/2 כפית מלח

לציפוי
50 גרם גבינת קשקבל מגוררת
שומשום

אופן ההכנה

1. מערבבים בקערה את הביצים והיוגורט. מוסיפים את שאר החומרים תוך כדי ערבוב ידני עד קבלת תערובת אחידה.

2. משמנים תבניות שקעים וממלאים כל שקע בתערובת עד מחצית מגובהו. מפזרים את גבינת הקשקבל המיועדת לציפוי על כל מאפה, זורים מעט שומשום ואופים במשך 15-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שהמאפים תופחים, מזהיבים וקפיציים למגע.

המתכון פורסם לראשונה באתר "השולחן"