מתכון מאפה פטריות, בצל וכרשה

מאפה פטריות, בצל וכרישה של מיכל מוזס | צילום: Shutterstock.
מאפה פטריות, בצל וכרישה של מיכל מוזס | צילום: Shutterstock.

מאפה פתוח בכיסוי שתי וערב. אל תוותרו על השמיר, שמחזיר טעמים נפלאים מהעבר

88 שיתופים | 132 צפיות

מומלץ להשתמש בתבנית בגודל בגודל 30×25 ס"מ.

החומרים

מכינים את המלית

1

מאדים בצל וכרישה במחבת עם חמאה 10 דקות על להבה נמוכה לריכוך והזהבה. מוסיפים שום ופטריות ומטגנים 5 דקות תוך כדי ערבוב להזהבה קלה. מסירים מהכיריים, מעבירים למסננת להגרת נוזלים ומצננים.

2

מעבירים לקערה ומתבלים. מוסיפים שמנת, ביצים ושמיר ומערבבים היטב.

מרפדים, ממלאים ואופים

3

פורשים כ-2/3 מהבצק בתבנית מרופדת בנייר אפייה, כך שהוא מכסה גם את השוליים. את יתרת הבצק חותכים לרצועות ארוכות ברוחב 3 ס"מ. משטחים את המלית על הבצק ומעל מסדרים את הרצועות בשתי וערב. מעבירים למקרר לרבע שעה.

מחממים תנור ל-190מעלות.

5

מברישים את רצועות הבצק בביצה ואופים כ-30 דקות עד שהמאפה זהוב ומוכן.

המתכון פורסם לראשונה באתר השולחן