רך מבפנים וקריספי מבחוץ: תפוחי אדמה מעוכים בתבלינים

תפוחי אדמה מעוכים בתבלינים של אדי מזרחי | צילום: אדי מזרחי
תפוחי אדמה מעוכים בתבלינים של אדי מזרחי | צילום: אדי מזרחי

אין אחת שלא מתמוגגת מתפוח אדמה חם ומפנק. זה חומר גלם נהדר שיכול להשתלב בכל ארוחה ובלוטות הטעם שלכן יודו לנו על המתכון הזה

88 שיתופים | 132 צפיות

תפוח אדמה מבחינתנו זה הירק הקדוש. הטעם שלו מזכיר לנו קצת את גן עדן, אפשר לבשל אותו בהמון דרכים מגוונות ולהמציא את עצמנו מחדש בזכות חומר הגלם הזה. מעבר לזה הוא קל להכנה, משביע ומתאים כתוספת לכל סוגי הארוחות. לכן, החלטנו להביא לכן מתכון של תפוחי אדמה מעוכים בתבלינים שכל אחת מכן הולכת לאהוב, מבית היוצר של אדי מזרחי ו"השולחן".

החומרים ל-9 מנות | 50 דקות | קל | כשר | טבעוני

לרוטב

1/2 כוס שמן זית ועוד קצת לשימון התבנית
1 כף שום כתוש
1 כפית כמון טחון
1 כפית כורכום
1 כף עלי תימין
1/2 כפית פלפל שחור גרוס (אפשר להוסיף או לגרוע)
מלח ים אטלנטי

אופן ההכנה:

1. מבשלים תפוחי אדמה בקליפתם בשפע מי מלח כ-30 דקות או עד שהם מתרככים. מוציאים מהמים.
2. מחממים תנור ל-240 מעלות על מצב טורבו. משמנים תבנית צלייה. מעבירים את תפוחי האדמה לתבנית ומועכים אותם אחד אחד בעזרת תחתית כוס כדי שיתבקעו מעט.
3. מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערה ומברישים בו את תפוחי האדמה (מקפידים להבריש גם את בשר תפוחי האדמה שנחשף). אם נותר רוטב יוצקים אותו מעל.
4. צולים את תפוחי האדמה 12 דקות. מורידים את החום ל-160 מעלות וצולים 8 דקות נוספות עד שתפוחי האדמה משחימים והקליפות בחלק העליון הופכות מעט פריכות.

תפוחי אדמה מעוכים בתבלינים של אדי מזרחי | צילום: אדי מזרחי
תפוחי אדמה מעוכים בתבלינים של אדי מזרחי | צילום: אדי מזרחי

המתכון פורסם לראשונה באתר "השולחן". לכל מתכוני תפוחי האדמה