מנה קלאסית לערב שישי משפחתי: מתכון לריזוטו חריימה

ריזוטו חריימה של אביב משה | צילום: דניאל לילה
ריזוטו חריימה של אביב משה | צילום: דניאל לילה

מתכון ביתי, טעים ומנחם של השף אביב משה לריזוטו עם לימונים כבושים, אריסה ונתחים עסיסיים של דג - משהו בין חריימה תוניסאי לדג החריף של המרוקאים. או בקיצור, יאמי

88 שיתופים | 132 צפיות

2 מנות | 25 דקות | קל | כשר | דגים

בשכונה בה גדלתי בירושלים דלתות הבתים נשארו פתוחות, והאוויר הירושלמי הקר התערבב באדי התבשילים מהחלונות. כך שגם אם המוצא שלי הוא בעיקר כורדי (וקצת תורכי), המטבחים הצפון אפריקאיים הם חלק מנוף ילדותי. במנה הזו שידכתי בין הטעמים והריחות שאני זוכר מאז לאוכל שאני מתחבר אליו היום.

החומרים

לדגים
2 פילטים מוסר ים נקי מעצמות (במשקל 180 גרם) או כל דג לבן אחר (למשל לברק, פרידה, לוקוס)
1 כפית מלח
קליפת לימון מגוררת מלימון אחד
שמן זית לטיגון
לריזוטו
1/2 כף שמן זית
2 בצלי שאלוט קצוצים
1 כפית גבעול כרישה קצוצה
250 גרם אורז עגול לריזוטו
1 כוס ורמוט לבן
1/2 ליטר ציר ירקות או דגים או עוף
1 כף אריסה
1 כף לימון כבוש קצוץ
1 כף כוסברה קצוצה
1 כף פלפל אדום קלוי וחתוך לקוביות
1/2 כפית כמון
1/2 כפית פפריקה מתוקה
מיץ לימון סחוט מחצי לימון
50 גרם חמאה
70 גרם גבינת פרמזן מגוררת
1 כפית מלח

אופן ההכנה

מכינים את הריזוטו
1. מטגנים שאלוטס וכרישה בסיר בינוני עם שמן זית כ-2 דקות עד לשקיפות. מוסיפים אורז ומטגנים 2 דקות תוך כדי ערבוב.

2. מוסיפים ורמוט ומבשלים עד שמתאדה. מוסיפים מצקת מהציר ומבשלים תוך כדי ערבוב עד שכל הנוזל נספג באורז. ממשיכים כך עד שמסיימים את כל הנוזלים

3. מוסיפים אריסה, לימונים כבושים, כוסברה, פלפל קלוי, כמון, פפריקה מרוקאית ומיץ לימון ומערבבים.

4. מסירים מהכיריים ומקפלים פנימה חמאה ופרמזן. מתבלים במלח לפי הצורך.

מכינים את הדגים ומגישים
5. מתבלים את הפילטים במלח וקליפת לימון.

6. מחממים מחבת עם שמן זית וצולים את הנתחים כ-2 דקות מכל צד.

7. מניחים ריזוטו במרכז הצלחת ועליו נתח של דג.

למתכוני חריימה נוספים היכנסי לאתר "השולחן"