חלום ליל סתיו: מתכון לראגו צמחוני של דיוויד פרנקל

בול לסתיו: תבשיל צרפתי עם כרישה מעושנת ופטריות בשרניות בעל טעמים עמוקים, חורפיים ועשירים שאפשר להגיש על פסטה או בתוך דלעת ערמונים מרהיבה
4 מנות | 30 דקות | קל | צמחוני | תבשילים
תהליך העישון מאוד פשוט: מלהיטים סיר מכוסה ומכניסים אליו ענפי רוזמרין בלי שום טיפת שומן. כמה דקות אחרי כן מוסיפים כרישה שמתבשמת מכל העשן הזה. ועוד טריק קטן: את השום אני מוסיף טרי ורק בסוף הבישול, גם בשביל הטעם וגם בשביל הבריאות. מגישים על פסטה או בתוך דלעות ערמונים.
החומרים
לראגו
3 ענפי רוזמרין
1.5 גבעול כרישה קצוצה דק רק החלק הלבן
3 כפות שמן זית
2 גזרים חתוכים לקוביות
1 שורש פטרוזיליה חתוך לקוביות קטנות
1 שורש סלרי חתוך לקוביות קטנות
1 כפית מלח ופלפל שחור טחון
3 כוסות ציר ירקות או מים
4 פטריות ירדן חתוכות גס
4 פטריות שמפיניון קטנות שלמות
5-6 גבעולי במיה או שעועית ירוקה
1 זוקיני פרוס דק
להגשה
2 שן שום כתושה
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
1. מחממים סיר רחב ונמוך על להבה גבוהה. מוסיפים ענפי רוזמרין, מכסים ונותנים לרוזמרין להישרף כ 5 דקות עד שהסיר מתמלא עשן.
2. שמים בקערה כרישה עם כף שמן ומערבבים. מוסיפים את הכרישה לסיר, מכסים מייד ומכבים את הלהבה. ממתינים 3 דקות עד שהכרישה סופגת את העשן. מסלקים את שאריות הרוזמרין.
3. מדליקים את הלהבה, מוסיפים לסיר 2 כפות שמן וכשהוא חם מוסיפים גזר, שורש פטרוזיליה ושורש סלרי ומטגנים על להבה גבוהה 7-5 דקות להשחמה. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.
4. מוסיפים ציר ירקות, שני סוגי פטריות, במיה וזוקיני ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים ללא כיסוי כ 20- עד שהירקות מתרככים ורוב הנוזלים מצטמצמים.
5. מוסיפים לראגו שום ופטרוזיליה ומערבבים.