כדורי הקסם: מתכון לקציצות בקר לסרבני ירקות

קציצות עם ירקות נעלמים של שף אסף שנער | צילום: אסף שנער
קציצות עם ירקות נעלמים של שף אסף שנער | צילום: אסף שנער

ללקק את האצבעות: השף אסף שנער עם מתכון לקציצות בקר עסיסיות וטעימות עם המון ירקות - שגם הילדים הכי בררניים, לא יוכלו לסרב להן

88 שיתופים | 132 צפיות

6-5 מנות | 40 דקות | קל | כשר | בשר

ברוטב של הקציצות האלה מתחבאים המון ירקות רכים. את הקציצות מעשירים בעוד ירקות טחונים, שמוסיפים להן המון טעם וגם עסיסיות.

החומרים

לרוטב
1 כף שמן
2 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות
2 קישואים קלופים וחתוכים לקוביות
2 קולורבי קלוף וחתוך לקוביות
2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
4 גזרים קלופים וחתוכים גס
3 גבעולי סלרי
3 שיני שום
2 פחיות עגבניות משומרות (רצוי תוצרת איטליה)
2 כפות רסק עגבניות
מלח
פלפל שחור
1 כפית תבלין טנדורי
לקציצות
1 ק"ג בשר טחון
3 ביצים
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס (לא חובה)

אופן ההכנה

מכינים את הרוטב:
1. יוצקים לסיר כף שמן ומוסיפים בצל, תפוחי אדמה, גזרים, קולרבי, שום ואחד מהקישואים, מערבבים, מטגנים כ-8 דקות מעל להבה בינונית, מוסיפים רסק עגבניות ומטגנים כ-3 דקות. מוסיפים עגבניות משומרות ומתבלים במלח ובפלפל שחור. מוסיפים תבלין טנדורי וכוס מים, מערבבים ומבשלים על להבה בינונית עד שהירקות מתרככים.

2. טוחנים את הקישוא הנותר ואת הסלרי למחית. מעבירים למסננת ומסננים את הנוזלים לקערית. מוסיפים את הנוזלים לסיר הרוטב. שומרים את מחית הקישוא-סלרי לקציצות.

3. טוחנים את הרוטב לרוטב חלק וסמיך בעזרת מוט ריסוק ידני, מדללים עם מעט מים ומביאים לסף רתיחה.

מכינים את הקציצות:
4. מערבבים בשר, מחית קישוא-סלרי, ביצים, מלח ופלפל שחור בקערית למרקם חלק. משהים למנוחה של כ-10 דקות. יוצרים כדורי בשר בגודל כדור פינג פונג ומעבירים לרוטב. מבשלים כ-½ שעה ומגישים עם אורז.

למתכוני קציצות נוספים היכנסי לאתר "השולחן"