קציצות אבוחצירה מתובלות באהבה: המתכון הכי מבוקש ברשת

קציצות אבוחצירה של יונית צוקרמן | צילום: אפיק גבאי
קציצות אבוחצירה של יונית צוקרמן | צילום: אפיק גבאי

המתכון המפורסם של יונית צוקרמן, שזכה למעל למיליון צפיות ברשת הוא קל מאוד להכנה, לא דורש הרבה חומרים, רק אהבה, שמעניקה לו את טעמה המיוחד

88 שיתופים | 132 צפיות

20 קציצות | 1:30 שעות | קל | כשר | בשר

החומרים

לקציצות
1/2 ק"ג בשר טחון
1 בצל גדול קצוץ דק-דק
1 תפוח אדמה מגורר על פומפייה
2 פרוסות לחם מושרות במים, סחוטות ומפוררות
1/2 צרור יפה של פטרוזיליה קצוצה
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור
1/2 כוס אורז לא מבושל
לציפוי ולטיגון
2 ביצים טרופות
1 כוס סולת
שמן לטיגון חצי עמוק
לרוטב
3 כפות שמן
1 כף פפריקה
1 כף מרק עוף
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה

מכינים את הקציצות
1. מערבבים בקערה את כל חומרי הקציצות. אם יש זמן מכניסים למקרר לחצי שעה להתייצבות.

2. קורצים מהתערובת קציצות בקוטר 4 ס"מ, ולא יותר, כי הן מתנפחות בבישול.

3. מכינים שתי קערות, אחת עם ביצים טרופות ואחת עם סולת. מחממים מחבת עם שמן לטיגון חצי עמוק. טובלים כל קציצה בביצה ואז בסולת. מטגנים במחבת עם שמן חם, 3-2 דקות, רק עד להזהבה משני הצדדים. הבישול ימשיך ברוטב.

מכינים את הרוטב
4. מחממים סוטאז' עם שמן לכיסוי התחתית. מוסיפים תבלינים ומערבבים אותם בכף עץ לפתיחה. כשעולה מהם ריח יוצקים ½2 כוסות מים רותחים ומערבבים טוב.

5. בודקים שהמים מגיעים עד חצי מגובה הסיר. אם חסר, מוסיפים. מניחים את הקציצות ברוטב, מכסים ומבשלים 40 דקות על אש קטנה. לקראת סוף הבישול, פותחים את הסיר פעמיים או שלוש, כדי ללטף את הקציצות ברוטב ובאהבה. אם הרוטב דליל מבשלים ללא מכסה לצמצום.

למתכוני קציצות נוספים היכנסי לאתר "השולחן"