מנה שחוצה יבשות: מתכון לקובה בבישול איטי ביין אדום

קובה בורגיניון של אמיר קרונברג | צילום: דניה ויינר, סגנון: אוריה גבע
קובה בורגיניון של אמיר קרונברג | צילום: דניה ויינר, סגנון: אוריה גבע

הקובה הזו לוקחת את הבורגיניון הקלאסי צעד קדימה – המעטפת העדינה סופגת את טעמי היין וירקות השורש, והתוצאה היא תבשיל עשיר, חורפי, עמוק ומנחם

88 שיתופים | 132 צפיות

15 קובות | כ-4 שעות | קל | כשר | בשר

כמעט כל תבשיל קדרה טוב יכול לשמש כמלית לקובה והנוזלים שלו יהיו על תקן מרק. אני אוהב להוסיף לבורגיניון שומר עסיסי של חורף, שמקפיץ את כל הטעמים.

החומרים

לבצק
400 גרם (2 כוסות) סולת
360 מ”ל (½1 כוסות) מים
1 כפית מלח
1 כף שמן
לקדרת בורגיניון ולמלית
2 כפות שמן
1 ק"ג בשר צלעות (ללא עצם) חתוך לקוביות של 3-2 ס”מ
2 בצלים יבשים קצוצים גס
2 גזרים חתוכים לקוביות גדולות
1 שומר חתוך לקוביות (לא חובה)
3 גבעולי סלרי חתוכים גס
2 כוסות יין אדום
1 כף רסק עגבניות
1/2 צרור תימין
3 עלי דפנה
מלח
פלפל שחור גרוס
1 כף סוכר
2 ליטר מים

אופן ההכנה

מכינים את הבצק
1. מערבבים ידנית את כל החומרים בתוך קערה ולשים 3 דקות לקבלת בצק רך ודביק. אם הבצק יבש מדי, מוסיפים כף מים בכל פעם עד שמתקבל מרקם אלסטי. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר ל-30 דקות.

מכינים קדרת בורגיניון
2. מחממים סיר גדול עם שמן, מוסיפים קוביות בשר ומטגנים כ- 10 דקות לסגירה מכל הצדדים. מוסיפים בצלים, גזרים, שומר וגבעולי סלרי ומטגנים עוד 3 דקות לריכוך.

3. יוצקים יין ומבשלים 5 דקות לאידוי האלכוהול. מוסיפים את שאר החומרים ומביאים לרתיחה. מתקנים תיבול, מכסים ומבשלים 3 שעות על להבה נמוכה עד לריכוך מלא של הבשר.

4. מוציאים מהסיר כחצי מכמות הבשר (ללא הנוזלים), מצננים, קוצצים ושומרים בצד עבור המלית. מה שנשאר בסיר ישמש כמרק שבו יתבשלו הקובות. אם לא מכינים מייד שומרים במקרר.

ממלאים ומעצבים את הקובות
5. מרטיבים את כף היד במים, יוצרים מהבצק כדור בגודל פינג-פונג ומשטחים אותו על כף היד. מניחים כ- 2 כפיות מלית במרכז הבצק, עוטפים אותו סביב המלית ומגלגלים לצורת כדור מושלם. מניחים במגש רטוב למניעת הידבקות וחוזרים על הפעולה עם יתר הבצק והמלית.

משלימים את הכנת המרק ומבשלים בו את הקובות
6. מביאים את קדרת הבורגיניון לרתיחה, טועמים ומתקנים תיבול. אם הנוזל דליל מדי מצמצמים – רק קחו בחשבון שגם בישול הקובה במרק מסמיך אותו. מוסיפים את הקובות אחת-אחת, מכסים חלקית ומבשלים 20 דקות על להבה בינונית-נמוכה עד שהן מוכנות. מגישים חם.

למתכוני קובה נוספים היכנסי לאתר "השולחן"