הודו על הכף: מתכון לקארי עדשים ותפוחי אדמה

קארי עדשים ותפוחי אדמה | צילום: shutterstock
קארי עדשים ותפוחי אדמה | צילום: shutterstock

פשוט לזרוק את כל המרכיבים לסיר וכעבור שעה מתקבל נזיד שטעמו עדין ומנחם, והוא מתאים גם למי שלא משתגעת על אוכל הודי

88 שיתופים | 132 צפיות

6-4 מנות | שעה | קל מאוד | כשר | צמחוני

החומרים

½1 כוסות עדשים כתומות או צהובות חצויות
6 תפוחי אדמה מזן ראטה (או 3 רגילים) חתוכים לקוביות בגודל 2 ס"מ
2 בצלים קצוצים
2 שיני שום קצוצות
1 כפית אבקת קארי
1/2 – 1 פלפל אדום חריף פרוס דק
1 כפית שורש ג'ינג'ר מגורר
מלח
פלפל שחור טחון טרי
4 כוסות ציר ירקות או מים
להגשה
1 לימון חתוך לפלחים
3 כפות עלי כוסברה קצוצים
יוגורט
לאפה, טורטייה או פיתה

אופן ההכנה

1. מביאים לרתיחה בסיר את כל חומרי התבשיל. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים במשך שעה או עד שכל המרכיבים רכים מאוד. טועמים ומתקנים תיבול.

2. מגישים את התבשיל לצד פלחי לימון, עלי כוסברה, יוגורט ולאפה/טורטייה/ פיתה.

למתכונים נוספים עם קארי היכנסי לאתר "השולחן"