פרס ניחומים: מתכון לפרנץ' טוסט המושלם של חיים כהן

פרנץ' טוסט ממולא בשוקולד, עם תותים ושמנת חמוצה | צילום: סטודיו דן לב
פרנץ' טוסט ממולא בשוקולד, עם תותים ושמנת חמוצה | צילום: סטודיו דן לב

פרנץ' טוסט אולטימטיבי עם שוקולד, תותים ושמנת חמוצה - ככה בדיוק בא לנו לפתוח את שבת, ופייר, כל יום בשבוע. קבלו את המתכון של חיים כהן

88 שיתופים | 132 צפיות

4 מנות | 1:15 שעות | קל | כשר | ארוחות בוקר

פרנץ' טוסט בשבת בבוקר הוא אחד מהדברים היותר טובים שהחיים יכולים להציע, אז ביקשנו מהשף חיים כהן את המתכון האולטימטיבי לפינוק הזה. את התותים ניתן להחליף בכל פרי שאוהבים, כיד הדימיון הטובה עליכן – כולל בננה, פירות יער, שזיף וכו'.

החומרים

לבריוש
1 חלת בריוש
50 גרם חמאה
לבלילה
1 מכל שמנת מתוקה 38% שומן
1 ביצה
1 חלמון
1 מקל וניל (או כפית תמצית וניל)
1 כף אבקת סוכר
לתותים
250 גרם תותים שטופים, מנוקים מגבעולים וחצויים ל־2
1 כף סוכר
לגאנש שוקולד
250 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו
1 מכל שמנת מתוקה 38% שומן
להגשה
1 גביע שמנת חמוצה 15%

אופן ההכנה

לתותים
1. בקערה שמים את התותים והסוכר ונותנים להם לנוח יחד בטמפרטורת החדר כשעה.

לגנאש שוקולד
2. בסיר, על אש נמוכה, ממסים שמנת ושוקולד עד שמתקבל מרקם חלק. מסירים מהאש ומעבירים לשק זילוף.

לבלילה
3. מערבבים את כל חומרי הבלילה.

לבריוש
4. פורסים את החלה לפרוסות בעובי של 2.5 ס"מ (2.5 אצבעות) ובעזרת סכין עושים כיס (חריץ).

5. מזליפים את גנאש השוקולד לתוך כיס הבריוש וטובלים את הבריוש בבלילת השמנת למשך כ־30 שניות מכל צד.

6. במחבת ממסים חמאה ומטגנים את הבריוש משני הצדדים עד לקבלת צבע חום זהוב (אם השוקולד בורח, לא נורא).

להגשה
7. מקציפים בעזרת מזלג את השמנת החמוצה (כמו שטורפים ביצה) כדי שתהיה אוורירית ובעלת מרקם חלק. מניחים את הבריוש על צלחת הגשה ומפזרים מעל באופן חופשי שמנת חמוצה ותותים ואם רוצים מתפנקים בעוד גנאש שוקולד.

המתכון פורסם לראשונה באתר השולחן