קלאסיקה מנצחת: מתכון לפנקייק של רות סירקיס

פנקייק | צילום: shutterstock
פנקייק | צילום: shutterstock

עם קלאסיקה לא מתווכחים: המתכון הכי טוב לפנקייק שאנחנו מכירות נמצא בספר המיתולוגי "ילדים מבשלים" של רות סירקיס

88 שיתופים | 132 צפיות

כלים: כוס, נפה, כפית, כף, מזלג, קערה גדולה, קערה בינונית, מחבת גדולה ושטוחה, כף עץ, ספל קטן, מרית מתכת.

החומרים

אופן ההכנה

1

מנפים את הקמח ואת אבקת האפייה לתוך הקערה הגדולה (אפשר להחליף בכוס קמח תופח). מוסיפים את הסוכר. טורפים את הביצים בקערה הבינונית. מוסיפים את החלב, 2 כפות שמן ותמצית הווניל. מערבבים היטב.

2

מוסיפים את תערובת הנוזלים לקערת הקמח ובוחשים בכף עץ, היטב ובזריזות, רק עד שהקמח נרטב ומתקבלת בלילה נוזלית די סמיכה.

3

משמנים את המחבת במפית נייר טבולה בכפית שמן ומחממים בחום בינוני-גבוה. מודדים מנות בלילה במצקת או בספל קטן. יוצקים למחבת החמה. כאשר נוצרות על המחבתיות בועות גדולות מחזיקים בידית המחבת והופכים את המחבתיות במרית. ממשיכים לטגן עד שהצד השני משחים. אין צורך להפוך שנית. מוציאים את המחבתיות המוכנות לצלחת. ממשיכים להכין מחבתיות עד שכל הבלילה נגמרת.

4

מגישים עם סירופ מייפל או סירופ שוקולד.

המתכון פורסם לראשונה באתר השולחן