פלא הפלפלים: מתכון לגמבות ממולאות בבשר ובאורז

פלפלים ממולאים בבשר ובאורז של שפית גילה אבידן | צילום: שי ניבורג
פלפלים ממולאים בבשר ובאורז של שפית גילה אבידן | צילום: שי ניבורג

גברת פלפלת עושה את זה שוב: השפית גילה אבידן ממלאה באהבה פלפלים עם בשר ואורז במתכון שגם ילדים לא יפסיקו לאכול

88 שיתופים | 132 צפיות

6-8 מנות | שעה וחצי | קל | כשר | בשר

החומרים

12 פלפלים צבעוניים
למילוי
1 כוס אורז מבושל
500 גרם בשר בקר טחון (או בשר עוף טחון, או מעורב, או לגרסה צמחונית – כוס אורז נוספת)
3 בצלים ירוקים שטופים וקצוצים (או כרישה אחת שטופה היטב וקצוצה דק).
1 כף רסק עגבניות או קטשופ
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/4 כפית אגוז מוסקט
מעט מלח
מעט גרגירי פלפל שחור
לרוטב
1 בצל קצוץ
2 שיני שום כתושות
2 עגבניות חתוכות גס
1 קופסה קטנה רסק עגבניות
1/2 כפית סוכר או כף קטשופ
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
מעט מלח
מעט פלפל שחור
3 כוסות מים רותחים

אופן ההכנה

לפלפלים
1. שוטפים היטב את הפלפלים, חותכים בסכין חדה סביב החלק הירוק שבכיפת הפלפל. שולפים החוצה את הכיפה, מנערים את הגרעינים החוצה ומצמידים את הכיפה בחזרה לפלפל.

למילוי
2. מכניסים את כל החומרים לקערה גדולה ומערבבים היטב בידיים עד שהם מתחברים. לוקחים חופן מתערובת המילוי וממלאים כל פלפל תוך הידוק המילוי בעזרת האצבע. סוגרים כל פלפל עם הכיפה שלו.

לרוטב
3. לקערה נוספת מכניסים את כל חומרי הרוטב ובוחשים היטב. טועמים ומשפרים תיבול.

4. יוצקים בעזרת מצקת מעט מן הרוטב לתוך תחתית תבניות האינגליש קייק. מעמידים את הפלפלים בתבניות זה לצד זה, ויוצקים את שארית הרוטב על הפלפלים ולתוך התבניות.

5. מניחים את תבניות האינגליש קייק בתוך תבנית אפייה גדולה, מכסים בנייר אלומיניום ואופים 30 דקות בחום של 180 מעלות. מוציאים מהתנור, מסירים את נייר האלומיניום ובודקים את הרוטב. אם הוא הסמיך מדי מוסיפים מעט מים רותחים. אופים 30 דקות נוספות בחום של 160 מעלות.

למתכונים נוספים של פלפלים ממולאים היכנסי לאתר "השולחן"