פיתה טחינה במיקרו ב-2 דקות: מתכון גאוני ומפתיע בטירוף

הכי סוגרת פינה לארוחת ערב או בוקר. פיתה טחינה | צילום: שרין לוי מינץ
הכי סוגרת פינה לארוחת ערב או בוקר. פיתה טחינה | צילום: שרין לוי מינץ

רק 5 מרכיבים, קערונת אחת ומיקרו - וזהו. הפיתה הכי קלה וטעימה שתכינו: בלי טיפת קמח, בלי לישה, בלי אפייה - ולגמרי ללא גלוטן

88 שיתופים | 132 צפיות

אם אתן מאלה שמורחות טחינה על כל דבר שזז – ברוכה הבאה למנה שהולכת לשנות את כל מה שחשבתן על "מה עושות כשאין לחם בבית". קבלו את פיתת הטחינה – מתכון ויראלי שהבעיר את הרשתות, וכולו מיקס גאוני של קלי־קלות, חמימות רכה וטעם מהסוג שמרגיש ביתי.

מה הקטע?

הבסיס פשוט: טחינה גולמית, ביצה, מים (או מי סודה אם בא לך פלייר) וקורט אבקת אפייה – בלילה אחת שנכנסת למיקרו, ויוצאת משם כפיתה רכה, חמה ומתמסרת. הכי מושלם לבוקר עצל או ערב זריז, ואפילו יגרום לאורחים לחשוב שהתאמצת.

מה צריך?

  • ביצה (גודל M/L)

  • 2 כפות שמנמנות של טחינה גולמית (לא מהמקרר!)

  • כף מים או מי סודה

  • קורט מלח

  • רבע כפית אבקת אפייה

איך עושות את זה?

מערבבות הכל יחד לבלילה חלקה, יוצקות לצלוחית בקוטר 14 ס"מ משומנת קלות, מכניסות למיקרו ל־2.5 דקות (תתחילו ב־2 דקות ותבדקו). מוציאות בעדינות, מחלצות מהצלוחית, מצננות קלות (רצוי להפוך מדי כמה שניות כדי לא לצבור אדים) – וחותכות חריץ קטן כדי לגלות: יש לך כיס פיתה! תמלאי במה שבא לך – סלט, אבוקדו, טונה, חביתה – אין כאן חוקים. להמחשה, צפו בסרטון של אסי רוז, נטורופתית ומומחית לקולינריה בריאה.

@essyroz

‎• פיתה טחינה אהובתנו, ‎האחת והיחידה ואל תתנו לאף חיקוי להטעות אתכם???? ‎המתכון האהוב של כולנו קיבל שדרוג פיצי שהפך אותו לטוב עוד יותר, ‎כי רק מי שיצרה את המתכון יודעת לדייק אותו כך לכדי שלמות???? ‎מרכיבים לפיתה אחת: ‎ביצה (מידה M/L) ‎2 כפות שמנמנה של טחינה גולמית -חשוב נסו להשתמש בטחינה שלא הייתה במקרר, עדיפות לטחינה בטמפרטורת החדר ‎קורט מלח ‎כף מי סודה או מים בטמפרטורת החדר ‎ רבע כפית אבקת אפייה ‎אופן הכנה: ‎נכניס לקערה את כל המרכיבים לפי הסדר הבא: ביצה, טחינה גולמית, מי סודה/מים, מלח ואבקת אפיה. ‎נטרוף הכל היטב לבלילה סמיכה. ‎נבחר בצלוחית קטנה בקוטר 14 ס״מ שמתאימה לשימוש במיקרו ונשמן אותה טיפונת, נעביר את הבלילה של הפיתה אליה ונכניס למיקרו לכ 2:30 דקות (תלוי בחום המיקרו שלכם, זה הזמן הממוצע יש מיקרו ש2 דקות יספיקו לו). ‎מוציאים מהמיקרו בזהירות בעזרת מגבת, מוציאים את הפיתה מיד מהקערה ומצננים אותה מעט על צלחת שטוחה(נסו להפוך אותה כל כמה שניות שלא תיווצר לחות מהאדים שיוצאים ממנה. ) ‎בעזרת סכין חדה צרו בפיתה חתך המדמה כיס ומלאו אותה בכל תוספת שתבחרו לה:) ‎הגישו לצד ירקות טריים ותהנו מכל ביס משמח משביע וטוב❣️ ‎ בבלוג מחכה לכם מתכון מפורט ומלא יותר,❣️ #foryou #glutenfree #פסח #לומדיםעםטיקטוק #health #tiktok #4you #טחינה #דלפחמימה

♬ Cooking Time – Lux-Inspira