מתכון לפודינג אורז תפוזי
התאילנדים נוהגים לבשל את האורז בחלב קוקוס ולהגישו עם פירות טריים. בגרסה הזו הפודינג מתובל בקליפת תפוז ותפוזים מסוכרים
88 שיתופים | 132 צפיות
כשר, קל, חלבי
החומרים ל-4 מנות:
לפודינג:
- ½3 כוסות חלב
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת 15%
- קליפת תפוז מגורדת מ-1 תפוז קטן
- 1/2 כוס סוכר לבן
- 2/3 כוס אורז קצר
- 2 ביצים גדולות, טרופות היטב
לתפוזים המסוכרים:
- 1 תפוז שטוף היטב, פרוס לפרוסות
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס מים
אופן ההכנה:
התפוזים המסוכרים:
- מכניסים את פרוסות התפוז לסיר עם מים ומרתיחים 3 דקות. מסננים את פרוסות התפוז (שומרים אותן בצד) ושופכים את המים.
- מבשלים בסיר נפרד את הסוכר והמים. כשהסוכר נמס מוסיפים את פרוסות התפוז ששמרנו בצד ומבשלים במשך כ-20 דקות. מורידים מהאש ונותנים לנוזל להתקרר כשהתפוזים בתוכו.
פודינג האורז:
- מחממים בסיר את החלב, השמנת, קליפת התפוז והסוכר ומביאים לסף רתיחה.
- מוסיפים לסיר את האורז ומבשלים במשך כ-40 דקות, עד שהאורז עשוי אך מוצק. מדי פעם בוחשים.
- מצננים במשך כ-10 דקות, ולאחר מכן מוסיפים את הביצים ומערבבים.
- מעבירים את התערובת לכלי חסין חום או ל-4 כלים אישיים משומנים בחמאה.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 20 דקות, עד שהמאפה מתייצב ומשחים.
ההגשה: מגישים עם פרוסות תפוז מסוכרות.
טיפים:
מכינים כמו דייסה – אפשר לסיים את ההכנה עם סיום בישול האורז, לוותר על הוספת הביצים והאפייה ולהגיש כדייסת אורז מתוקה.
מנצלים שאריות – אפשר להשתמש בהכנת הפודינג בשאריות אורז מבושל. מחממים בסיר את השמנת (בלי החלב), קליפת התפוז והסוכר. מוסיפים 2 כוסות אורז מבושל וממשיכים לבשל במשך כ-10 דקות, עד שהשמנת נספגת חלקית. ממשיכים לפי המתכון.