סיר של עונג: צ'יקן ביין מרסלה וערמונים של לייזה פאנלים

צ'יקן מרסלה עם ערמונים | צילום: דניאל לילה
צ'יקן מרסלה עם ערמונים | צילום: דניאל לילה

העוף חב את טעמו הנפלא ליין האדום והמתקתק, והערמונים המשתכשכים ברוטב סופגים את טעמו - כמה עונג בסיר אחד. להגיש מיד לאחר הבישול

88 שיתופים | 132 צפיות

4־6 מנות | 25 דקות | קל מאוד | כשר | עוף

הם מתוקים, אגוזיים, חמאתיים ומשתלבים נהדר גם בקינוחים וגם בתבשילים וסלטים. חגית ביליה, המוכרת גם כלייזה פאנלים, מעדיפה ערמונים בוואקום כדי ליהנות מהם כל השנה. העוף חב את טעמו הנפלא ליין מרסלה מתקתק (כמו שטוני סופרנו אוהב וגם אבא של חגית). הערמונים משתכשכים ברוטב וטעמו מתמזג בהם. רק חשוב לזכור שלא מכינים מראש את המנה, אלא מבשלים ואוכלים מייד.

החומרים

‏1/2 ק"ג חזה עוף או נתחי פרגיות חתוכים לנתחים בגודל 3־4 ס"מ
‏1/2 כוס קמח
מלח גס
פלפל שחור טחון טרי
‏1/4 כוס שמן
‏1 בצל סגול גדול קצוץ
‏2 סלסילות (500 גרם) פטריות שמפיניון פרוסות
‏1 כוס יין מרסלה
‏1/2 כוס ציר עוף
‏50 גרם (1/2 שקית) ערמונים בוואקום קצוצים גס
‏1 כפית אורגנו יבש או תימין יבש או כף טריים
להגשה
‏2 כפות פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה

1. מתבלים את נתחי העוף במלח ופלפל בנדיבות, מקמחים ומנערים מעודפי קמח.

2. מחממים סיר שטוח עם שמן על להבה גבוהה ומטגנים את העוף 3-2 דקות מכל צד להשחמה (הנתחים לא צריכים להיות מוכנים לאכילה). מעבירים לצלחת.

3. מוסיפים לסיר בצל ופטריות ומטגנים 10 דקות עד שהפטריות משחימות. מתבלים במלח ופלפל.

4. יוצקים יין ומצמצמים אותו 2 דקות לאידוי האלכוהול. יוצקים ציר עוף, מחזירים את העוף ומוסיפים ערמונים ואורגנו או תימין. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כ-10 דקות או עד שהרוטב מתאחד.

5. מתקנים תיבול, מפזרים פטרוזיליה ומגישים מיד.

גיוון: ניתן להחליף את היין מרסלה בפורט או יין מתוק אחר.

רוצה מתכונים נוספים לשבת? היכנסי לאתר "השולחן"