הכוכב של ליל הסדר: מתכון לעוף בזעתר שמכינים בעשר דקות

עוף בזעתר צלוי מעל תפוחי אדמה בסומק של עדינה זוסמן | צילום: דן פרץ, סגנון: נורית קריב
עוף בזעתר צלוי מעל תפוחי אדמה בסומק של עדינה זוסמן | צילום: דן פרץ, סגנון: נורית קריב

כדי להכין את העוף הצלוי הזה את בסך הכל צריכה לזרוק הכל ביחד לתבנית ולהכניס לתנור, ותצא לך המנה הכי טעימה והכי מפוארת שהמשפחה תאכל בליל הסדר

88 שיתופים | 132 צפיות

4 מנות | שעתיים וחמש דקות (כולל זמן מנוחה) | קל | כשר | עוף

באינספור ביקורים בישראל לפני שהפכתי אותה לבית שלי, הייתי קונה שקיות ענק של זעתר מהשוק, כך שאחרי שעזבתי אם הייתי משתוקקת לשמש ותבלון של המקום הקסום הזה, לא משנה היכן הייתי, יכולתי לפזר אותו בחזרה בחיי, ולו רק בזמן הארוחה. בשביל משהו שלוקח 10 דקות לזרוק יחד לתבנית, העוף הצלוי הזה הוא יצירת מופת. אני מניחה את העוף ממש על תפוחי האדמה, כך שנוזלי הצלייה המתובלים בזעתר מצפים את תפוחי האדמה העבים. אם יש לכם אורחים, תזרקו את העוף לתנור במהלך שעת הקוקטייל, ואז תוציאו החוצה לקבלת אפקת וואו. אם אתם מאכילים קבוצה קטנה יותר תשמחו – כי העוף הזה, שהורד מהעצם ונזרק לסלט, הופך לאחלה ארוחת צהריים למחרת.

החומרים

4־5 תפוחי אדמה בינוניים מקורצפים, חתוכים ל-6 פלחים
4 בצלי שאלוט בינוניים חתוכים לרבעים
4 כפות שמן זית כתית מעולה
2 כפות סומק
מלח זהב
פלפל שחור גרוס
1 עוף קטן (½1 עד 2 ק"ג), נקי ויבש
1 לימון
5 כפות תבלין זעתר
1/4 כפית שבבי צ’ילי
2 שיני שום
6 ענפי תימין

אופן ההכנה

1. מחממים את התנור ל־220 מעלות.

2. מניחים תפוחי אדמה, בצלי שאלוט, כף שמן זית, סומק, מלח ופלפל בתבנית אפייה ממתכת או זכוכית בגודל 22*33 ס"מ ומערבבים.

3. מתבלים היטב עוף במלח ופלפל, כולל את החלל הפנימי. מגררים קליפת לימון לקערה קטנה, חוצים את הלימון ושומרים בצד. מוסיפים לקליפת הלימון את 3 כפות שמן הזית שנותרו, 4 כפות זעתר ופתיתי צ'ילי ומערבבים בעדינות. ממלאים את העוף בחצאי הלימון, שום וענפי תימין ומשפשפים אותו בתבלין זעתר. (אם רוצים, אתם יכולים לקשור את רגלי העוף יחדיו; זה מרשים אך לא הכרחי למנה הזו). מפזרים למעלה את כף הזעתר הנותרת. מניחים את העוף כשצד החזה כלפי מעלה על תפוחי האדמה.

4. צולים את העוף 15 דקות, מנמיכים את החום ל־180 מעלות וממשיכים לצלות כשעה ו־20 דקות נוספות עד שרגל העוף מתנדנדת כשמושכים אותה, המיצים מתבהרים ותפוחי האדמה שמתחת לעוף רכים, ואלה שבקצוות פריכים וזהובים (הכלל הוא 23 עד 25 דקות לכל ק"ג עוף, אך טמפרטורת הצלייה הגבוהה בתחילת המתכון חוסכת קצת זמן). מוציאים את העוף מהתנור ונותנים לו לנוח 10 דקות. מוציאים את הלימון, השום והתימין מהחלל הפנימי, זורקים את השום והתימין ושומרים את הלימון. חותכים את העוף ממש על תפוחי האדמה ונותנים למיצים לצפות את תפוחי האדמה, ואז סוחטים על העוף ותפוחי האדמה אחד או את שני חצאי הלימון.

>> המתכון פורסם לראשונה באתר "השולחן"