נמס בפה: סלט מקישואים נימוחים ולחם מתפצפץ

סלט לחם וקישואים של השפים גדי בור ויונתן דנון, מסעדת נומי | צילום: שני בריל
סלט לחם וקישואים של השפים גדי בור ויונתן דנון, מסעדת נומי | צילום: שני בריל

מנה מרעננת ומשביעה שהיא אינטרפרטציה מקומית לסלט לחם, שקיים כמעט בכל מטבח עולמי. הקישואים רכים ונימוחים ועם הלחם הפריך נוצר קונטרסט כיפי של מרקמים

88 שיתופים | 132 צפיות

מנה משפחתית | 50 דקות | קל | כשר | צמחוני

אינטרפרטציה מקומית לסלט לחם, שקיים כמעט בכל מטבח עולמי. כאן, בניגוד למקובל, מבשלים את הקישואים הרבה זמן כדי להגיע למרקם רך ונימוח יותר. זה גם מחמיא להם וגם מייצר קונטרסט מרקמים מול הלחם הפריך. פה בחרנו להשתמש בשמן זית "שדות ירוקים" של משק לבנט מאזור עמק חפר, שאנחנו כל כך אוהבים. זה שמן דומיננטי, ארומטי ומריר מעט, שנותן קיק לכל העדינות מסביב. גבינת "גלי" של המחלבה הקטנה, אף היא מעמק חפר, מוסיפה אופי וטעם נפלא של חלב. אם לא השגתם גבינת "גלי", השתמשו בכל גבינה קשה אחרת שבא לכם.

החומרים

8 קישואים קטנים
לסלסת פרחי קישוא
1 שן שום
מלח ים
3־4 פרחי קישואים קרועים גס
להרכבה
3־4 כפות שמן זית "שדות ירוקים" של משק לבנט + להברשת לחם
1/2 כיכר לחם ישנה קרועה לקרעים בגודל כדור פינג פונג
100־150 גרם גבינה "גלי" של "המחלבה הקטנה" או גבינה קשה אחרת פרוסה דק
מעט עלי זעתר

אופן ההכנה

1. מביאים לרתיחה סיר עם שפע מים מומלחים ומבשלים קישואים כ־40 דקות לריכוך. מוציאים למי קרח.

מכינים סלסת פרחי קישוא
2. מועכים שום ומעט מלח ים במכתש ועלי. מוסיפים פרחי קישוא (עם הקישוא הקטן שמחובר אליהם) ושמן זית וכותשים גס לקבלת סלסה.

3. מחממים תנור ל־190 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

מרכיבים את המנה
4. מברישים קרעי לחם במעט שמן זית, מסדרים בתבנית וצולים 5־8 דקות להזהבה.

5. מפרקים את הקישואים המבושלים לחתיכות גסות לתוך קערה גדולה, מוסיפים את קרעי הלחם, מעט מהסלסה, מעט שמן זית ומלח ים ומערבבים בעדינות.

6. מניחים את הקישואים והלחם בצלחת הגשה, מפזרים עליהם שבבי גבינה, יוצקים עוד מהסלסה, מפזרים עלי זעתר ומגישים.

למתכונים נוספים עם קישואים היכנסי לאתר "השולחן"