סלט הפתעות קייצי: מתכון לקולסלאו עוף אסייתי

קולסלאו עוף אסייתי של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניאל לילה, סגנון: עמית פרבר
קולסלאו עוף אסייתי של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניאל לילה, סגנון: עמית פרבר

10 דקות הכנה: הסלט האמריקאי הקלאסי בטוויסט אסייתי שהופך אותו לקליל, טעים ומרענן במיוחד, בזכות חמאת הבוטנים שהוחלפה במקום המיונז

88 שיתופים | 132 צפיות

4 מנות | 10 דקות | קל מאוד | כשר | עוף

את המיונז מחליפים בחמאת בוטנים, מעשירים בהפתעות פריכות ומכינים בדקות.

החומרים

1/2 כרוב סגול (או לבן) חתוך לרצועות דקיקות
2 גזרים חתוכים לרצועות דקיקות (הכי נוח בעזרת קולפן ז'וליינים)
1/2 סלסילה נבטי שעועית
1 גבעולי בצל ירוק חתוכים לרצועות דקות
1 חזה עוף מבושל (אפשר מהמרק) ומפורק בידיים לרצועות דקיקות
לרוטב
3 כפות חמאת בוטנים (רצוי עם שברי בוטנים)
3 כפות מרק עוף או מים
1 כפית גדושה מחית קארי אדומה
3 כפות מיץ ליים או חומץ אורז
1 כפית רוטב סויה או מלח
להגשה
1/2 כוס אפונה מטוגנת (להשיג בפיצוחיות, אפשר מצופה ווסאבי)
3 כפות עלי כוסברה (לא חובה)

אופן ההכנה

1. מערבבים את החומרים לרוטב, טועמים ומאזנים את הטעמים.

2. מערבבים את חומרי הסלט עם הרוטב ומגישים עם אפונה מטוגנת וכוסברה מעל.

למתכוני סלטי עוף נוספים היכנסי לאתר "השולחן"