חרפרף, רענן ומכאן: סלט פקוס מתובל עם ריקוטה ביתית

סלט פקוס, ריג'לה וג'רג'יר עם ריקוטה ביתית של דור ונגר | צילום: נועם פריסמן, סגנון: דור ונגר,  טקסטיל: דורין פרנקפורט
סלט פקוס, ריג'לה וג'רג'יר עם ריקוטה ביתית של דור ונגר | צילום: נועם פריסמן, סגנון: דור ונגר, טקסטיל: דורין פרנקפורט

סלט כיפי ומקורי עם טעמים רעננים, חמצמצים וחרפרפים של גידולי העונה, שהגבינה הרכה מעדנת אותם. לשבועות, ולכל שבוע בשנה

88 שיתופים | 132 צפיות

2-3 מנות | כ-20 דקות | קל

שילוב בין חומרי גלם קלאסיים מהמטבח הערבי לריקוטה מודרנית תוצרת בית. התיבול הבסיסי של הסלט – שמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל – נותן במה לטעמים רעננים, חמצמצים וחרפרפים של גידולי העונה, והגבינה הרכה מעדנת אותם.

החומרים

לריקוטה

לסלט

אופן ההכנה

מכינים את הריקוטה

1

מביאים חלב, שמנת מתוקה ומלח לסף רתיחה בסיר קטן. מוסיפים מיץ לימון ומערבבים עד שהתערובת נפרדת לפתיתי גבינה ולנוזלים.

2

מעבירים את תכולת הסיר למסננת מרופדת בבד חיתול ומניחים לגבינה להגיר נוזלים כ־10 דקות.

מכינים את הסלט

3

מערבבים בקערה את כל המרכיבים. טועמים ומתקנים תיבול.

4

מעבירים את הסלט לצלחת הגשה, מוסיפים את הריקוטה ומגישים.