מתכון לסופגנייה קלאסית משודרגת

צילום: שרית גופן | סטיילינג: ענת לבל
צילום: שרית גופן | סטיילינג: ענת לבל

בצק הסופגנייה אוורירי ורך, עשיר בחמאה ומתובל בווניל וקליפת לימון. מתכון של שף-קונדיטור אורי שפט

88 שיתופים | 132 צפיות

 

חומרים ל- 30 יחידות | בינוני | חלבי

1/2 כוס + 2 כפות (150 מ"ל) חלב
30גר' שמרים טריים
½4 כוסות + 2 כפות 650)  גר') קמח מנופה
2 ביצים
1/2 כוס + 1 כף שטוחה110)  גר') סוכר
גרגירים ממקל וניל אחד
1/4כפית מלח
120 גר' חמאה רכה
שמן לטיגון עמוק
קליפה מגוררת מלימון אחד

 

אופן ההכנה

1. יוצקים את החלב לקערת מיקסר עם וו לישה ומפוררים לתוכה את השמרים.

2. מוסיפים לקערת את הקמח, הביצים, הסוכר, גרגירי הווניל, קליפת הלימון והמלח.

3. לשים במהירות נמוכה בעזרת וו הלישה במשך 3-4 דקות.

4. מוסיפים את החמאה וממשיכים ללוש במהירות בינונית במשך 3־4 דקות, עד קבלת בצק אחיד ואלסטי.

5. משטחים את הבצק לריבוע, עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך לילה.

6. חותכים את הבצק לפיסות קטנות במשקל 35 גר' כל אחת. מגלגלים כל פיסת בצק לכדור ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן.

7. מתפיחים במקום חמים ולח (תנור כבוי עם מגש מים חמים בתחתית) במשך שעה וחצי.

8. מחממים את השמן ל־170 מעלות ומטגנים את הסופגניות עד שהצד התחתון מזהיב.

9. הופכים ומטגנים עד שהצד השני מזהיב. מוציאים ומניחים על נייר סופג.

* אפשר לרדד את הבצק לעובי 1.5 ס"מ ולקרוץ ממנו עיגולים או צורות אחרות (כמו כוכב, ריבוע או לב)