כל מה שהילדים אוהבים: מתכון לסוכריות גומי בריאות ב-10 דקות

ג׳לי אבטיח ביתי | צילום: שרין לוי מינץ
ג׳לי אבטיח ביתי | צילום: שרין לוי מינץ

כל הרשת משתגעת על הג'לי הזה, ועכשיו תורכן לנסות: שלושה מרכיבים פשוטים שהופכים לקסם אדמדם תוך 10 דקות עבודה וקיבלתן קינוח בריא, טעים ומרהיב שנשאב מהצלחת

88 שיתופים | 132 צפיות

שכחו מהממתקים התעשייתיים, זה הזמן לנסות את הקינוח הכי יפה של הקיץ: ג'לי אבטיח עם נגיעה מתוקה של מייפל. קל להכנה, כיפי, בריא יחסית ומושלם גם כקינוח מרענן לארוחת שישי וגם כצנצנת סוכריות קטנות במקרר.

>> מתוק וקל: 4 קינוחים שווים וסופר פשוטים להכנה

מצרכים:

3 כוסות קוביות אבטיח מתוק (ללא גרעינים)
3 כפות סירופ מייפל (או יותר/פחות לפי הטעם)
3 כפות אבקת ג'לטין (אבקה)
½ כוס מים

אופן ההכנה:

1. מיץ אבטיח: טוחנות את קוביות האבטיח בבלנדר עד למרקם חלק. מסננות במידת הצורך לקבלת נוזל צלול.
2. ג'לטין: בקערה קטנה מערבבות את אבקת הג'לטין עם חצי כוס מים ומשהות 5 דקות עד שהג'לטין נמס.
3. חימום: מחממות בעדינות את מיץ האבטיח יחד עם סירופ המייפל בסיר קטן (לא להרתיח!). מוסיפות פנימה את הג'לטין המנופח ומערבבות היטב עד שהוא נמס לגמרי.
4. תבניות: יוצקות את התערובת לתבנית סיליקון גדולה (כמו בצורת ג'ינג'רברד שבתמונה) או לתבניות קטנות בצורת לבבות/כוכבים – מה שבא לכן או לילדים.
5. קירור: מכניסות למקרר ל-3–4 שעות לפחות עד להתייצבות מלאה.

אופציות שדרוג:

סוכריות אישיות בצנצנת – מושלם לנשנוש יומיומי.
להוסיף כמה עלי נענע או טיפת לימון לטוויסט רענן.
לשלב חצי אבטיח + חצי תותים, צבע ורוד עמוק ודרמה בצלחת.

נשנוש בלי ייסורי | צילום: שרין לוי מינץ
נשנוש בלי ייסורי | צילום: שרין לוי מינץ