מתכון לניוקי קייל, פטריות שימג׳י ומסקרפונה

ניוקי קייל, פטריות שימג׳י ומסקרפונה | צילום: בן יוסטר | סטיילינג: דלית רוסו
ניוקי קייל, פטריות שימג׳י ומסקרפונה | צילום: בן יוסטר | סטיילינג: דלית רוסו

השף דיוויד פרנקל עם מתכון לניוקי ביתי שמאזן באופן מושלם את המלוח והמתוק

88 שיתופים | 132 צפיות

החומרים ל־4 מנות

לניוקי:

1 ק"ג מלח גס
6 תפוחי אדמה שטופים ולא מקולפים
1 חלמון
3/4 כוס קמח לבן
1 כפית מלח דק

למנה:

3 כפות חמאה
4 עלי קייל קצוצים דק
1 חופן פטריות שימג'י
1 חופן צימוקי עגבניות מיובשות
1 כף צנוברים קלויים
3 כפות מסקרפונה גד
מלח ופלפל שחור

ניוקי קייל, פטריות שימג׳י ומסקרפונה | צילום: בן יוסטר | סטיילינג: דלית רוסו
ניוקי קייל, פטריות שימג׳י ומסקרפונה | צילום: בן יוסטר | סטיילינג: דלית רוסו

אופן ההכנה

ניוקי:

1. מחממים תנור לטמפרטורה מרבית של 250־300 מעלות.
2. שופכים את המלח הגס על תבנית ומניחים מעל את תפוחי האדמה. כשהתנור חם, צולים את תפוחי האדמה כ־60 דקות, עד שהם רכים מאוד.
3. מסירים את הקליפה ומעבירים את תפוחי האדמה, בעודם חמים, דרך פומפייה דקה לקערה. מוסיפים חלמון ומלח. מוסיפים קמח לפי הצורך, עד שנוצר בצק גמיש ולא רך מדי.
4. את הבצק מגלגלים לנחשים בעובי של 1.5 ס"מ וחותכים בעזרת סכין ליחידות ברוחב 2 ס"מ.

המנה:

1. במחבת רחבה מחממים את החמאה עד שהיא מתחילה לבעבע ומחליפה את צבעה לחום ויש ריח אגוזי. מוסיפים את הפטריות והקייל. מוסיפים את יתר המרכיבים, מלבד המסקרפונה.
2. מביאים לרתיחה סיר רחב עם מים ומלח וחולטים את הניוקי עד שהם צפים. מסננים ומעבירים למחבת עם הרוטב. מצפים את הניוקי ברוטב ומתבלים לפי הטעם.
3. מעבירים לצלחות הגשה ומנקדים בכפיות מסקרפונה מעל כל מנה.