מתכון להיט: ניוקי עננים מכרובית עם זיתים ומנגולד

ניוקי כרובית וזיתים עם מנגולד של רינת צדוק | צילום: שני בריל
ניוקי כרובית וזיתים עם מנגולד של רינת צדוק | צילום: שני בריל

המנה הזאת של השפית רינת צדוק היא גם בריאה וגם טעימה בטירוף: הניוקי עשוי מכרובית צלויה, שהטעם הנהדר שלה נשמר גם אחרי הבישול - והבונוס: מדובר במנה ללא גלוטן

88 שיתופים | 132 צפיות

6-4 מנות | 25 דקות | קל | כשר | ניוקי

קמח הקוקוס וקמח הטפיוקה הופכים את הניוקי לידידותיים גם לנמנעים מגלוטן, אבל אתם מוזמנים להחליף אותם בקמח כוסמין (באותה כמות). אם רוצים להקפיא חלק לשימוש מאוחר, עושים זאת אחרי הבישול.

החומרים

800 גרם כרובית מפורקת לפרחים
2 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח
1/4 כוס זיתי טאסוס קצוצים
3/4 כוס קמח קוקוס
3 כפות קמח טפיוקה
לרוטב
300 גרם עלי תרד גדולים
4 שיני שום פרוסות
2 כפות שמן זית
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית סומאק

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל־200 מעלות. מזלפים שמן זית ומלח על הכרוביות ואופים כ־12 דקות. מצננים וטוחנים את הכרוביות במעבד מזון לתערובת חלקה ואחידה.

2. מוסיפים למחית הכרובית זיתים קצוצים, קמח קוקוס, קמח טפיוקה ומלח ומערבבים בכף עץ לבצק דביק וגמיש.

3. מביאים שפע מי מלח לרתיחה בסיר גדול. משטחים את הבצק על נייר אפייה מקומח ומחלקים לאורך לרצועות ברוחב 3 ס"מ, מגלגלים כל רצועה בעדינות – מבלי ללחוץ על הבצק – לגליל. חותכים כל גליל למקטעים של 2־3 ס"מ בעזרת סכין או קלף ומניחים את הניוקי שמתקבלים על מגש מקומח.

4. זורקים חלק מהניוקי למים הרותחים ומבשלים 2־3 דקות. כשהם צפים מוציאים אותם מהמים בעזרת כף מחוררת. מבשלים את הניוקי במים בכמה מחזורים (לא ממלאים את הסיר) מכיוון שאם הם מתבשלים בצפיפות הם נדבקים זה לזה.

5. מחממים מחבת עם שמן זית, צורבים את הניוקי המצוננים, ומוסיפים עלי תרד טריים ושיני שום פרוסות. רגע לפני ההגשה מפזרים פלפל שחור וסומאק

למתכונים נוספים עם כרובית היכנסי לאתר "השולחן"