כמו במסעדה אסייתית: מתכון לנודלס עם סלמון ואספרגוס

נודלס עם סלמון | צילום: shutterstock
נודלס עם סלמון | צילום: shutterstock

מנת אירוח נפלאה וקלה לתפעול, שמורכבת משלושה חומרי גלם עיקריים: נודלס, סלמון ואספרגוס וקיבלתן את כל אבות המזון בארוחה אחת

88 שיתופים | 132 צפיות

4 מנות | 20 דקות | קל | כשר | דגים

גיוונים

• מחליפים את האספרגוס ב-300 גרם שעועית ירקות מהקפאה.

• למנה צמחונית מחליפים את הסלמון ב-300 גרם קוביות טופו.

החומרים

1/2 חבילה (225 גרם) אטריות ביצים מבושלות לפי הוראות היצרן
30 גרם חמאה
1 כף שמן
4 נתחי פילה סלמון (במשקל 150 גרם כל אחד) ללא עור
1/2 צרור אספרגוס חתוך לחצאים (קוטמים את השליש התחתון ואפשר גם לקלוף)
לרוטב
1 כף גדושה דבש
1/3 כוס סוכר חום
1/2 כוס דאשי (ציר דגים, אפשר מאבקה)
2 כפות רוטב סויה
1 כף חרדל
2 כפות שמן שומשום
1 כוס סאקה או יין לבן
להגשה
עירית קצוצה

אופן ההכנה

1. מביאים את חומרי הרוטב לרתיחה בסיר קטן תוך כדי ערבוב ומבשלים על להבה בינונית-נמוכה כ-10 דקות עד להסמכה קלה.

2. ממיסים במחבת חמאה עם שמן, מניחים פרוסות דג ומטגנים 5-3 דקות עד שחצי מגובה הדג מתחיל להפוך ורוד בהיר והשאר עדיין נא. מוסיפים גבעולי אספרגוס, מניעים מעט את המחבת כדי לגלגל אותם בתוך השמן ומטגנים עוד כ-2 דקות.

3. מוסיפים את הרוטב ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים כ-3 דקות על להבה בינונית.

4. מסדרים ערמת נודלס חמות בצלחת עמוקה ומניחים מעל נתח דג ואספרגוס. יוצקים כמה כפות רוטב, מפזרים עירית קצוצה ומגישים מייד.

למתכונים נוספים עם סלמון היכנסי לאתר "השולחן"