כמו במסעדה אסייתית: מתכון לנודלס עם סלמון ואספרגוס

מנת אירוח נפלאה וקלה לתפעול, שמורכבת משלושה חומרי גלם עיקריים: נודלס, סלמון ואספרגוס וקיבלתן את כל אבות המזון בארוחה אחת
4 מנות | 20 דקות | קל | כשר | דגים
גיוונים
• מחליפים את האספרגוס ב-300 גרם שעועית ירקות מהקפאה.
• למנה צמחונית מחליפים את הסלמון ב-300 גרם קוביות טופו.
החומרים
1/2 חבילה (225 גרם) אטריות ביצים מבושלות לפי הוראות היצרן
30 גרם חמאה
1 כף שמן
4 נתחי פילה סלמון (במשקל 150 גרם כל אחד) ללא עור
1/2 צרור אספרגוס חתוך לחצאים (קוטמים את השליש התחתון ואפשר גם לקלוף)
לרוטב
1 כף גדושה דבש
1/3 כוס סוכר חום
1/2 כוס דאשי (ציר דגים, אפשר מאבקה)
2 כפות רוטב סויה
1 כף חרדל
2 כפות שמן שומשום
1 כוס סאקה או יין לבן
להגשה
עירית קצוצה
אופן ההכנה
1. מביאים את חומרי הרוטב לרתיחה בסיר קטן תוך כדי ערבוב ומבשלים על להבה בינונית-נמוכה כ-10 דקות עד להסמכה קלה.
2. ממיסים במחבת חמאה עם שמן, מניחים פרוסות דג ומטגנים 5-3 דקות עד שחצי מגובה הדג מתחיל להפוך ורוד בהיר והשאר עדיין נא. מוסיפים גבעולי אספרגוס, מניעים מעט את המחבת כדי לגלגל אותם בתוך השמן ומטגנים עוד כ-2 דקות.
3. מוסיפים את הרוטב ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים כ-3 דקות על להבה בינונית.
4. מסדרים ערמת נודלס חמות בצלחת עמוקה ומניחים מעל נתח דג ואספרגוס. יוצקים כמה כפות רוטב, מפזרים עירית קצוצה ומגישים מייד.