מתכון לגשם: מרק כתום עם טריק גאוני

עונת המרקים נפתחה רשמית, ואנחנו כאן עם מתכון למרק בטטה - מהיר, טעים במיוחד, ובלי סיר או ווג'ארס. רק תבנית, תנור ובלנדר. אז גשם, היר ווי קאם
אנחנו שמחות לבשר באופן רשמי: עונת המרקים נפתחה! ומה יותר מתבקש ממרק בטטה כתום, קטיפתי וקל להכנה, עם טוויסט שהולך לשדרג לכן את כל החורף. הפעם הלכנו על גרסה סופר פשוטה שמתפשטת בטיקטוק כמו אדים חמים – כל הירקות נכנסים לתנור, משם היישר לבלנדר, וזהו. בלי סיר, בלי טיגון, בלי כלים מיותרים או כאב ראש. רק תבנית, בלנדר, וחיבוק חם בקערה. תרגישו חופשיות לשחק עם הירקות הכתומים – דלעת, גזר, דלורית – כמובן שהכל הולך. המרק הזה, בהשראת הסרטון של @dr.vegan, מושלם לימים קרירים או גשומים, והוא גם מצטלם נהדר לסטורי. אה, והוא טבעוני לגמרי, למקרה שתהיתן.
>> ארוחת עשר: 3 מתכונים קלים ובריאים שילדים עפים עליהם
מצרכים (ל-4 מנות):
2 בטטות בינוניות-גדולות וחצויות לשניים, קלופות או לא
3 גזרים, קלופים
1 בצל סגול, קלוף
ראש שום שלם (לא לקלף!)
3 כפות שמן זית
חצי כפית כמון
חצי כפית פפריקה מתוקה
מלח, פלפל שחור
3-4 כוסות מים רותחים או ציר ירקות
(אופציונלי: חצי כוס חלב קוקוס לקרמיות)
אופן ההכנה:
- חממו תנור ל־200 מעלות.
- על תבנית אפייה מרופדת בנייר, פזרו את הבטטות, הגזרים, הבצל והשום.
- תבלו בכמון, פפריקה, מלח ופלפל, וזלפי שמן זית בנדיבות.
- הכניסו לתנור וצלו כ־40 דקות, עד שהירקות רכים ומשחימים בקצוות.
- הוציאו את השום מהקליפה וסחטי אותו פנימה.
- העבירו את כל הירקות לבלנדר, הוסיפי מים/ציר לפי הצורך וטַחֲנִי עד לקבלת מרקם חלק.
- אם רוצות, מוסיפות חלב קוקוס ומערבבות.
- טועמות, מתקנות תיבול, ומגישות חם.
טיפ להגשה:
טפטוף שמן זית או טחינה / עשבי תיבול קצוצים (כוסברה, פטרוזיליה) / שקדים פרוסים קלויים / פלפל חריף גרוס, לנגיעת פיקנטיות.