תהפכו אותה: מקלובה צמחונית עם אורז אדום, חצילים ובטטות

מתכון למקלובה צמחונית מושלמת: ארוחה שלמה בסיר אחד הפוך על צלחת תמיד מעוררת התפעלות - כשנגלות השכבות היפות של חומרי הגלם, תחושת הגאווה הופכת כל ביס למענג וטעים
6 מנות | שעה ורבע + שעה השריה | קל | כשר | טבעוני
סיר שהופכים על צלחת תמיד מעורר התפעלות. הרגע שלפני הפיכת הסיר תמיד קצת מלחיץ: יחזיק או לא יחזיק? משנגלות השכבות היפות של חומרי הגלם, תחושת הגאווה (וההקלה) הופכת כל ביס לטעים יותר. הבסיס למקלובה הזאת הוא אורז אדום ודוחן. אם אתם חדשים בעסקי הדוחן וחוששים משימוש בדגן לא מוכר, אפשר להחליף אותו בקינואה, בכוסמת ירוקה או באותה כמות של אורז. לסיר החגיגי הזה אני מוסיפה בטטות, חצילים, מנגולד ופטריות, ועל הכל אני מפזרת שקדים קלויים.
החומרים
2 כוסות אורז אדום
1/2 כוס דוחן (או קינואה או כוסמת ירוקה)
1/2 כוס שמן זית
2 בצלים חצויים ופרוסים דק
3 בטטות
3 כפיות מלח
2 כפיות פפריקה מתוקה (מעושנת או חריפה)
1 חציל קטן פרוס לעיגולים בעובי 2 ס"מ
6 פטריות שמפיניון פרוסות לעובי 1 ס"מ
6 עלי מנגולד (החלק הלבן קצוץ דק, העלים הירוקים חתוכים גס)
2 כוסות גרגרי חומוס מבושלים
1 כף בהרט
1 כפית כורכום טחון
2 כפות רסק עגבניות
5 כוסות מים רותחים
להגשה
1/2 כוס גפרורי שקדים מולבנים או צנוברים
אופן ההכנה
1. משרים ביחד אורז ודוחן או קינואה או כוסמת במים פושרים במשך שעה. אם אין לכם זמן, גם חצי שעה זה בסדר.
2. מחממים 1/4 כוס שמן זית בסיר גדול ורחב על להבה בינונית ומטגנים בצלים 10 דקות עד הזהבה. מוציאים את הבצלים עם השמן שבו הם טוגנו לצלחת ומכבים את הלהבה.
3. מוסיפים עוד 1/4 כוס שמן זית לסיר, מוסיפים בטטות, 1/2 כפית מלח וכפית פפריקה ומערבבים, עד שפרוסות הבטטה מצופות בשמן ותבלינים. מסדרים את הפרוסות בשכבה אחידה בתחתית הסיר ומדליקים להבה גבוהה. צורבים את הבטטות 3 דקות מצד אחד, עד שהן משחימות מעט.
4. מסננים את האורז והדוחן ומוסיפים מחצית מהכמות לסיר. מסדרים על האורז את פרוסות החציל בשכבה אחידה. על החציל מסדרים פטריות (לא נורא אם הן לא מכסות את כל פרוסות החציל), ועליהן מפזרים מנגולד ובצל מטוגן. מוסיפים את האורז והדוחן שנותרו ומפזרים את גרגירי החומוס.
5. מערבבים בקערה בהרט, כורכום, כפית פפריקה, רסק עגבניות, ½1 כפיות מלח ומים רותחים. יוצקים את התערובת על תכולת הסיר, מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 45 דקות, עד שכל הנוזלים נספגים והאורז מבושל. משאירים את הסיר סגור עוד 10 דקות.
6. לפני ההגשה קולים שקדים על מחבת יבשה 3 דקות, עד שהם מזהיבים קלות. מנענעים את המחבת מדי פעם כדי שהשקדים לא יישרפו.
7. הופכים את הסיר על צלחת הגשה גדולה, מפזרים שקדים ומגישים.