כבר לא צריך לקנות: מתכון לממרח פסטו ביתי

רוטב פסטו ביתי של מיכל מוזס | צילום: shutterstock
רוטב פסטו ביתי של מיכל מוזס | צילום: shutterstock

פסטו זה ממרח נהדר שמומלץ שיהיה תמיד בבית, ועדיף תמיד להכין אותו לבד. במיוחד בשבילכן - מתכון קל להכנה, טבעי, עם חומרים איכותיים והכי חשוב: טעים

88 שיתופים | 132 צפיות

פסטו הוא ממרח כיפי שיכול לשדרג משמעותית את הארוחה. אפשר להוסיף אותו לטוסט, סלט, פסטה ועוד שלל מאכלים. אין כמו להכין את האוכל שלנו בבית, במיוחד כשמדובר בממרחים ייחודיים שכאלה. אם עוד לא ניסיתן, אתן לא יודעות מה הפסדתן וטוב שאנחנו כאן. מתכון לפסטו ביתי מבית היוצר של מיכל מוזס ו"השולחן":

תמיד עדיף להכין בבית משום שגבינת פרמזן, צנוברים, שמן זית ובזיליקום הם חומרי גלם יקרים, והרבה פעמים במוצרים הקנויים מחליפים חלק מהם במוצרים נחותים (כמו למשל בזיליקום בפטרוזיליה, חלק משמן הזית בשמן ניטרלי וכך הלאה). הנה הגרסה הפרטית שלי לפסטו איכותי ומשובח. הפסטו נשמר 4 ימים במקרר, ואפשר גם במקפיא עד חודש.

החומרים ל-3/4 כוס | 5 דקות | קל מאוד | כשר | צמחוני

אופן ההכנה:

1. מעבדים בזיליקום, שום, צנוברים, פרמזן וחצי מכמות שמן הזית במעבד מזון בפולסים.
2. מוסיפים את שמן הזית שנותר בהדרגה עד לקבלת מטבל קצוץ גס (לא מחית). מתבלים במלח לפי הצורך.

באותה שיטה מכינים
פסטו רוקט: מחליפים חצי מכמות הבזיליקום בעלי רוקט.
פסטו כוסברה: מחליפים חצי מכמות הבזיליקום בעלי כוסברה.

רוטב פסטו ביתי של מיכל מוזס | צילום: shutterstock
רוטב פסטו ביתי של מיכל מוזס | צילום: shutterstock