עשו זאת בעצמכן: מתכון למלפפונים החמוצים הכי טעימים שתכינו בחיים

חמוצל'ה, מלפפונים חמוצים ביתיים | צילום: שרין לוי מינץ (בהשראת המתכון של אביה, שי לוי)
חמוצל'ה, מלפפונים חמוצים ביתיים | צילום: שרין לוי מינץ (בהשראת המתכון של אביה, שי לוי)

שתי צנצנות זכוכית, מלאות בירוק חי, שום עוקצני ופלפל אדום מפתה, ניצבות על השיש - פרי מלאכת יד של החמצה ביתית. אם גם אתן חולמות להכין חמוצים בעצמכן - הנה המתכון המלא והוא הרבה יותר פשוט ממה שחשבתן

88 שיתופים | 132 צפיות

הקיץ כבר כאן, ואין כמו חמוצים טובים כדי להפוך כל סנדוויץ' לנשנוש ממכר. וכשהם תוצרת בית – עם שמיר טרי, שום עוקצני ופלפל שמתחבא בין השכבות – זה בכלל ליגה אחרת. המתכון הזה קל, כיפי, ולא פחות חשוב: יספק לכן צנצנות מלאות בפריכות, בריח של בית, וגם מראה מהמם על השיש. אז מוכנות להתאהב מחדש במלפפון? כל השלבים ממש כאן.

>> פיתה טחינה במיקרו ב-2 דקות: מתכון גאוני ומפתיע בטירוף

מצרכים לשתי צנצנות זכוכית בנפח 1 ליטר:

  • 2 חבילות של מיני מלפפונים (שטופים היטב)

  • 1 צרור שמיר (רק העלים, גבעולים עבים – בחוץ)

  • 6–8 שיני שום (חצויות או שלמות, לא פרוסות)

  • 1 פלפל חריף אדום (פרוס) – לגרסה לא חרפרפה פשוט מוותרות עליהם

  • 6 כוסות מים

  • 6 כפות שטוחות מלח גס (לא מלח שולחן!)

  • אופציונלי: כף חומץ לבן לכל צנצנת – מוסיף טעם ומאיץ את תהליך ההחמצה

אופן ההכנה:

  1. עיקור הצנצנות: שוטפות היטב עם סבון, שופכות לתוכן מים רותחים, ממתינות 2–3 דקות ושופכות. נותנות להן להתקרר לחלוטין.

  2. הכנת תמיסת המלח: ממיסות 6 כפות מלח גס ב־6 כוסות מים רותחים, מערבבות היטב ומקררות לטמפרטורת החדר.

  3. הרכבת השכבות: מניחות בתחתית כל צנצנת שכבת שמיר, שום ופלפל. מעליהן – שכבת מלפפונים. חוזרות שוב לפי הצורך ודוחסות בעדינות.

  4. מזיגת התמיסה: שופכות את התמיסה הקרירה עד שכל המלפפונים מכוסים.

  5. סוגרות היטב ומניחות בצד, בטמפ’ החדר, במקום מוצל, למשך כשלושה ימים.

  6. בודקות טעם ואם יש תסיסה קלה (בועות או ריח חמצמץ) – זה סימן טוב. כשזה מוכן, מעבירות למקרר.

 טיפ בטיחות: נגעתן בפלפל חריף? אז לא נוגעות בעיניים ולא בפה! שוטפות ידיים מיד עם סבון.