אימא, תקפיצי אותי: מתכון למוקפץ בסיסי שילדים אוהבים

מוקפץ של סל סורסקי | צילום: טל סורסקי
מוקפץ של סל סורסקי | צילום: טל סורסקי

מתכון בסיסי למוקפץ עוף שאפשר לשחק עם הרכיבים שלו בהתאם למה שאוהבים. והכי חשוב - ללא רטבים תעשיתיים ועתירי סוכר

88 שיתופים | 132 צפיות

5 מנות | 30 דקות | קל | כשר | עוף

החומרים

לעוף
500 גרם חזה עוף פרוס לשניצלים ואז פרוס לרצועות.
1 כף שורש ג'ינג'ר קצוץ דק
3 שיני שום קצוצות דק
3 כפות רוטב סויה ועדיף כף אחת של סויה כהה ועוד 2 כפות סויה רגילה
מעט שמן לטיגון
לירקות
3 כפות שמן שומשום
1 בצל בינוני פרוס לטבעות דקות
2 גזרים בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
2 כפות שורש ג'ינג'ר קצוץ דק
3 שיני שום קצוצות דק
8 גבעולי בצל ירוק חתוכים למקטעים
1 כוס אפונה עדינה (אפשר מהקפאה)
1 כוס גרגירי תירס
1 פלפל אדום חתוך לקוביות
1 ראש ברוקולי חלוט ומפורק לפרחים קטנים
1 כוס שעועית ירוקה טרייה חתוכה לטבעות בעובי חצי ס"מ (לא חובה)
1 כוס נבטים סיניים (לא חובה)
1 כוס כרוב חתוך לרצועות דקות (לא חובה)
להגשה
אטריות נודלס מבושלות על פי הוראות היצרן (לא חובה)
3 כפות רוטב סויה או כף אחת של סויה כהה ועוד 2 כפות סויה רגילה
1 כפית מלח (לא חובה)

אופן ההכנה

1. מערבבים חזה עוף עם שום, ג'ינג'ר וסויה ומניחים מחוץ למקרר כחצי שעה לפני הטיגון; חשוב שהעוף לא יהיה קר מידי בזמן הטיגון.

2. מלהיטים ווק וכשהו חם מאוד, מוסיפים שכבה דקה של שמן ומטגנים את העוף ב-3 מחזורים: מטגנים כל מחזור 4-3 דקות תוך כדי ערבוב, עד שהוא מוכן (תלוי בעובי העוף). מוציאים לקערה, מכסים בצלחת ומטגנים באותה צורה את שאר העוף.

3. מוסיפים לווק שמן שומשום ומוסיפים בצל, שום, ג'ינג'ר וגזר. מטגנים תוך כדי ערבוב עד שהגזר מתחיל להתרכך מעט, אך עדין נשאר פריך. מוסיפים את שאר הירקות וממשיכים להקפיץ עוד כ-5 דקות או עד שהירקות מתרככים מעט, אך נשארים פריכים.

4. מוסיפים אטריות לנודלס (אם רוצים), את העוף ביחד עם הנוזלים שהוא הגיר, ורוטב סויה. מערבבים, טועמים וממליחים לפי הצורך ומגישים מיד.

למתכוני מוקפץ נוספים היכנסי לאתר "השולחן"