המתוקה מכולן: מתכון למופלטה המשגעת של קרין גורן

מופלטה. צילום: מיכל רביבו | סגנון והפקה: תמר איל-להב
מופלטה. צילום: מיכל רביבו | סגנון והפקה: תמר איל-להב

הרגע לו חיכינו כל החג מתקרב - המימונה. מתכון למופלטה פריכה ומתוקה של קרין גורן זה בדיוק מה שאתן צריכות למימונה מוצלחת

88 שיתופים | 132 צפיות

אחרי נסיונות וטעימות של 2 סוגי מופלטות נפוצים, הדבר האמיתי לחגיגות המימונה הוא ללא ספק ללא שמרים. מדובר בבצק פשוט מקמח ומים, שמותחים בידיים על משטח משומן, בטכניקה שמשתפרת עם הניסיון.

החומרים

טבלת מידות ומשקלות
1 ק"ג קמח
1 כפית גדושה מלח
3 כוסות מים

לשימון:
1 כוס שמן

להגשה:
חמאה
דבש
אופן ההכנה

1

מערבבים קמח ומלח. מוסיפים מים בהדרגה ולשים כ-2 דקות, לקבלת בצק אחיד ורך מאוד.

2

יוצרים מהבצק כדורים בגודל ביצה, טובלים כל כדור בקערית עם שמן ומניחים על מגש. יוצקים מעל את שארית השמן, כדי לשמור על הכדורים מהתייבשות. מניחים 20 דקות בטמפרטורת החדר.

3

מחממים מחבת על להבה בינונית.

4

פותחים כל כדור בידיים (עם כל כף היד, כמו תנועת ליטוף עדינה) על משטח משומן בנדיבות, בתנועות מריחה, עד שהוא נמתח לעיגול דק ואחיד (לא נורא אם הוא נקרע קצת).

5

מניחים את העיגול הראשון על המחבת (אין צורך בשמן – יש מספיק על הבצק), מציצים לראות מתי הוא מזהיב והופכים לצד השני. מניחים עליו מיד עיגול בצק נוסף. ממתינים חצי דקה והופכים את השניים יחד, כך שעיגול הבצק החדש כלפי מטה.

6

מניחים על הערמה עוד עיגול בצק, ממתינים חצי דקה, ושוב הופכים את הערמה ושמים עוד עיגול בצק, וכך ממשיכים עד 12-10 מופלטות. בעצם מטגנים כל מופלטה רק מצד אחד (חוץ מהראשונה), אבל החום הפנימי של הערמה דואג להמשך הבישול.

7

כשהערימה גדולה, מוציאים לאורחים (או לצלחת מכוסה במגבת), ומתחילים ערמה חדשה. מגישים עם דבש וחמאה, ולילדים – ממרח שוקולד.

המתכון פורסם לראשונה באתר "השולחן"