עוצמת הרכות: מתכון למאפינס גבינות ודלעת צלויה

מתכון של השפית כרמית אלקיים למאפינס גבינות ודלעת צלויה - 12 מאפים אישיים, טעימים, קלילים להכנה ואפילו בריאים, שגם הילדים אוהבים
12 מאפינס | כשעה | קל | כשר | מאפים מלוחים
טיפ: אם כבר מדליקים את התנור, כדאי להכין כמות גדולה יותר של קוביות דלעת ולהגיש עם אורז, פסטה או סלט.
החומרים
1 כוס (100 גרם) שיבולת שועל שלמה
2 מכלים (400 מ"ל) יוגורט עיזים
1 כוס (140 גרם) קמח כוסמין מלא
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
1 כפית סוכר חום
100 גרם גבינת פטה עיזים מגוררת
50 גרם גבינת קשקבל מגוררת
1 ביצה
1/4 כוס שמן זית
לקוביות דלעת צלויה
200 גרם (כ-2 כוסות) דלעת חתוכה לקוביות בגודל ביס
מלח גס
פלפל שחור
1/4 כף ראס אל-חנות
1 כף שמן זית
אופן ההכנה
מכינים קוביות דלעת צלויה
1. מערבבים בקערה את הדלעת עם התבלינים ושמן הזית, מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה וצולים במשך 20 דקות בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות, עד שהדלעת רכה. מערבבים בתבנית וצולים עוד 10 דקות. מצננים מעט.
מכינים את תערובת המאפינס
2. מערבבים את שיבולת השועל והיוגורט בקערה במשך כמה דקות.
3. מנפים את הקמח לקערה נפרדת, מוסיפים את אבקת האפייה, המלח והסוכר ומערבבים.
4. מוסיפים לקערת היוגורט את הגבינות, הביצה ושמן הזית ומערבבים. מעבירים את התערובת לקערת הקמח ומערבבים מעט. יוצקים את התערובת לתבניות מאפינס משומנות עד 3/4 גובה. מפזרים את קוביות הדלעת על המאפינס.
5. אופים את המאפינס במשך 20־25 דקות בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות, עד שהם מזהיבים.