יאמי: הכריך הכי לא שגרתי וטעים שתוכלי להכין ל-1 בספטמבר

כריך שבלול | צילום: דניה ויינר, סגנון: אוריה גבע
כריך שבלול | צילום: דניה ויינר, סגנון: אוריה גבע

חיפשת כריך חמוד שגם תוכלי להכין לילדים ליום הראשון לגן או ללימודים, או לחילופין להפוך אותו למנת טאפאס מרשימה? מצאת, וזה כנראה הכריך הכי טעים ומיוחד שתאכלי אבר. ביג לייק

88 שיתופים | 132 צפיות

8-6 מנות | 10 דקות הכנה | 25 דקות אפייה | קל | לא כשר | כריכים

כדי שהלחם יתגלגל בקלות לרולדה הקפידו להשתמש בלחם פשוט ללא קרום קשה (לחם אחיד למשל). מומלץ לשטח אותו בעזרת מערוך.

שימו לב: הכריך זקוק לשעה מנוחה

החומרים

1 כיכר לחם פשוט (בלי קרום קשה)
4 כפות גדושות פסטו
150 גרם פסטרמה פרוסה דק
150 גרם רוסטביף פרוס דק-דק
150 גרם גבינת צ’דר או גרוייר פרוסה דק

אופן ההכנה

1. חוצים כיכר לחם לרוחבה אבל לא עד הסוף. פותחים לצדדים כמו פרפר ומשטחים בעזרת מערוך.

2, מורחים את שני צידי הלחם בפסטו, מניחים בשרים וגבינה ומגלגלים לשבלול. עוטפים ברדיד אלומיניום כמו סוכריה ומניחים במקרר לשעה להתייצבות.

3. מחממים תנור ל-180 מעלות.

4. אופים 25-20 דקות.

5. מצננים מעט, פותחים את רדיד האלומיניום, פורסים לשבלולים ומגישים.

המתכון פורסם לראשונה באתר "השולחן"