לחם יוגורט בננה ללא גלוטן: מתכון שהוא ארוחת בוקר שלמה

לחם יוגורט-בננה ללא גלוטן של נאור וילנר | צילום: דן לב, סגנון: דיאנה לינדר
לחם יוגורט-בננה ללא גלוטן של נאור וילנר | צילום: דן לב, סגנון: דיאנה לינדר

המרקם שלו דחוס ועסיסי והמתיקות שלו עדינה הודות לשימוש ביוגורט במקום בסוכר. בקיצור, פרוסה מהלחם הזה היא ארוחת בוקר נפלאה, ואפשר להוסיף לו עוד כל מיני הפתעות

88 שיתופים | 132 צפיות

1 תבנית אינגליש קייק | 55 דקות | קל | כשר | אפייה

גיוונים:

מוסיפים לבלילה כוס אגוזים או שקדים קצוצים או כוס שוקולד צ'יפס.
מחליפים את היוגורט ביוגורט טבעי ומוסיפים לבלילה 1/4 כוס סירופ מייפל.

החומרים

140 גרם (1 כוס) קמח אורז
80 גרם (½ כוס ועוד כף) קמח טפיוקה
½1 כפיות אבקת סודה לשתייה
1 כפית קינמון
1 גביע יוגורט דנונה PRO במתיקות מעודנת עם 20 גרם חלבון
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
3 בננות גדולות מאוד בשלות ומעוכות
לציפוי
2 כפות שקדים קצוצים
1 כף שבבי קקאו

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל־180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק (או מרפדים אותה בנייר אפייה).

2. מערבבים קמחים, סודה לשתייה וקינמון בקערה. בקערה נפרדת טורפים יוגורט, מייפל, ביצים ותמצית וניל.

3. מקפלים את תערובת הקמחים לתערובת היוגורט עד שהתערובת כמעט אחידה (זה בסדר אם נשארים קצת גושי קמח). מוסיפים בננות, שקדים וקקאו ומקפלים עד שאין משקעי קמח.

4. אופים כ־45 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי.

רוצה מתכונים נוספים ללא גלוטן? היכנסי לאתר "השולחן"