הישר מאינדונזיה: דפי אורז ממולאים ומאודים

לאכול ישר מסלסלת האידוי: כשהסינים הגיעו לאינדונזיה נוצרה מנה שמשלבת בין דפי האורז שלהם לתיבול המקומי - תראו כמה הם יפים וטעימים בטירוף
20 יחידות | קל | כשר | בשר
מי שיקום ויצעק "אבל רגע, זה ספרינג רול!" צודק; כמו ההולנדים גם הסינים הגיעו לאינדונזיה בחיפוש אחר תבלינים. הם הקימו קהילה על האי ג'אווה וחוץ מכישורי ספנות הביאו גם כמה מאכלים שנטמעו במטבח המקומי כמו דפי האורז, שבאינדונזיה קוראים להם "לומפיה".
להכנת המתכון צריך 1 כף גדושה סמבל
החומרים
20 דפי אורז בקוטר 22 ס"מ
למלית
2 כפות שמן
3 בצלים פרוסים דק
1 כפית סוכר חום
1/2 ראש כרוב חתוך לרצועות דקיקות
5 שיני שום כתושות
3 בצלי שאלוט קצוצים
1 כף שורש ג'ינג'ר טרי מגורר וסאמבל (ראו מתכון למעלה)
1/2 ק"ג בשר בקר טחון (צוואר או צלעות)
1 כפית תערובת חמשת התבלינים
300 גרם (2 אריזות קטנות) עלי תרד טריים נקיים מגבעולים ושטופים
1/4 כוס רוטב צ'ילי חריף
1/4 כוס רוטב סויה קטשאפ מאניס או סויה מתוקה
לאידוי
עלי כרוב לריפוד סלסילת האידוי
להגשה
2-1 כפות רוטב סויה סויה קטשאפ מאניס או סויה מתוקה
בצל ירוק קצוץ
אופן ההכנה
מכינים את המלית
1. מחממים שמן בווק ומטגנים בצל עד שקיפות. מוסיפים סוכר וכרוב ומקפיצים עד שהבצלים והכרוב משחימים קלות. מוציאים מהווק בעזרת כף מחוררת ומניחים בצד.
2. מוסיפים שום, שאלוט, ג'ינג'ר וסָמְבָּל ומקפיצים כחצי דקה עד שהנוזלים בווק מצטמצמים. מוסיפים בשר טחון ומקפיצים כ- 3 דקות עד שהבשר מתפורר. מוסיפים תערובת חמשת התבלינים ותרד ומטגנים עד שהתרד נטמע בבשר. מקפיצים עוד כ- 4 דקות עד שהנוזלים מצטמצמים.
3. מוסיפים צ'ילי, סויה ואת תערובת הכרוב והבצל תוך כדי ערבוב וממשיכים להקפיץ כדקה עד שבתחתית הווק אין נוזלים. מצננים.
ממלאים את דפי האורז
4. מכינים קערה עם מים פושרים ומשרים דפי אורז במים כחצי דקה עד לריכוך. רצוי להשרות רק 3 דפי אורז בכל פעם כדי להימנע מריכוך יתר וקריעה.
5. מניחים דף אורז על מגבת מטבח. שמים בתחתיתו כף גדושה מהמלית ומקפלים את השוליים למרכז. מגלגלים מהצד התחתון כלפי מעלה. אם לא מגישים מייד, שומרים בקופסה אטומה במקרר עד יומיים.
מאדים ומגישים
6. מניחים עלי כרוב בתוך סלסילת אידוי ומסדרים עליהם את גלילות דפי האורז. מניחים על סיר עם מים רותחים, מכסים את הסלסילה ומאדים כ- 4 דקות עד שדפי האורז מבריקים ולחים.
7. יוצקים סויה על דפי האורז סויה וזורים למעלה בצל ירוק.