מתכון לדג לברק בטעם של חופשה באי יווני

דג שלם בציפוי שומר ואוזו של רינת צדוק | צילום: חיים יוסף
דג שלם בציפוי שומר ואוזו של רינת צדוק | צילום: חיים יוסף

מתכון פשוט במיוחד למנת דג לברק שתשדרג כל ארוחה ותוסיף טעמים עוקצניים של שומר, אוזו ופלפל חריף. תגישו אותו עם צזיקי ויש לכם ארוחה יוונית שלמה

88 שיתופים | 132 צפיות

 

האוזו עם הניחוח היווני שזורק אותנו לחוף עם מי תכלת, השומר והטעם האניסי הייחודי ודג הלברק בעל הטעם העדין והרך. רינת צדוק עם מתכון  שיוסיף צבע וטעמים מיוחדים לכל ארוחה.

עוד מתכונים טעימים:
סלט שומר ולוביה בעשר דקות עבודה
לזניה עם קוטג' וגבינות שילדים אוהבים
מאפה שומר סופר טעים עם עלי מונגולד

המכון ל-6-4 מנות | דגים | בינוני

החומרים
2 דגי ים (לברק, בורי, מוסר ים) בינוניים שלמים
600 גרם כל אחד
2 יחידות שומר פרוסות דק במנדולינה
1 לימון פרוס דק
1/4 כוס שמן זית
1/2 כוס אוזו
1/2 כפית מלח ים
1/4  כפית פלפל שחור גרוס
1 פלפל ירוק חריף פרוס
6 שיני שום פרוסות

אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־190 מעלות. מניחים את הדגים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
מסדרים על כל דג פרוסות שומר ולימון.
2. יוצקים על כל דג שמן זית ואוזו. מפזרים מלח, פלפל, פרוסות פלפל חריף ופרוסות שום, מכסים בנייר אפייה ואופים כ־15 דקות. מסירים את הנייר ואופים עוד 8 דקות עד שהדג עשוי מבפנים (נועצים סכין ופותחים מעט כדי לראות אם הוא הלבין).

מתכון לדג שלם בציפוי שומר ואוזו של רינת צדוק | צילום: חיים יוסף
מתכון לדג שלם בציפוי שומר ואוזו של רינת צדוק | צילום: חיים יוסף