הכינו את החלה: מתכון לדג ברוטב עגבניות ושומר

ארוחת שישי קלאסית, קלה ומהירה להכנה: גרסה עדינה ואלגנטית לחריימה, שעשויה מדג ברוטב עגבניות על בסיס ציר דגים. להגיש עם חלה בצד ולנגב
4-6 מנות | 20 דקות | קל | כשר | דגים
החומרים
1.8 קילו פילה דג לבן ועסיסי (דניס, בס, לברק) עם/ בלי העור פרוסים לנתחים ברוחב 5 ס"מ
שמן זית
2 בצל קצוץ דק
6 שיני שום כתושות
1 שומר פרוס
4 עגבניות רכות קלופות וחתוכות לקוביות קטנות
1 כף רסק עגבניות
2-3 כוסות ציר דגים
מלח גרוס
פלפל שחור
אופן ההכנה
מכינים את הרוטב
1. מזהיבים בצל, שום ושומר בסיר רחב עם שמן זית על להבה בינונית-נמוכה עד שהירקות שקופים.
2. מוסיפים עגבניות ורסק עגבניות, מערבבים היטב ומבשלים 5-3 דקות על להבה נמוכה. מוסיפים ציר ומבשלים על סף רתיחה 10 דקות. טועמים ומתקנים תיבול במלח ופלפל.
בסמוך להגשה מבשלים את הדג
3. ממליחים קלות את נתחי הדג ומוסיפים בזהירות לרוטב המבעבע. יוצקים עליהם מהרוטב שבסיר, מכסים ומבשלים כ-5 דקות. מכבים את הלהבה, משהים 10-5 דקות בסיר מכוסה ומגישים.