כמו במסעדה: מתכון לביף סטרוגנוף קלאסי וביתי

ביף סטרוגנוף של מיכל מוזס | צילום: דן לב, סטיילינג: אוריה גבע
ביף סטרוגנוף של מיכל מוזס | צילום: דן לב, סטיילינג: אוריה גבע

מאכל רוסי עשיר ומהיר להכנה: כדי שהבשר לא ייצא קשה, חשוב להקפיד על זמני הצריבה - כמה שניות מכל צד וזהו. להגיש עם אורז מאודה ואספרגוס חלוט בשביל הצבע

88 שיתופים | 132 צפיות

5 מנות | 40 דקות | קל | לא כשר | בשר

באופן מסורתי מכינים מרצועות פילה בקר, אך כדי להוזיל עלויות, אפשר לבקש מהקצב להשתמש בזנב של השייטל. כדי שהבשר לא ייצא קשה, חשוב להקפיד על זמני הצריבה — כמה שניות מכל צד וזהו. מגישים עם אורז מאודה, ואני מוסיפה גם אספרגוס חלוט בשביל הצבע. במקום ציר בקר אפשר להשתמש בנוזלים מהשריית הפטריות המיובשות.

החומרים

1 קילו פילה בקר חתוך לרצועות בעובי 1 ס”מ
2 כפות שמן
לרוטב פטריות
25 גרם פטריות מיובשות
1 קילו תערובת פטריות טריות למשל שמפיניון, פורטובלו, שיטאקי, שימאג’י, אנוקי
1/3 כוס שמן
50 גרם חמאה רצוי מזוקקת, כדי שלא תישרף בטיגון
4 יחידות בצל קצוץ
4 יחידות שן שום כתושה
2 כוסות מים מהשריית הפטריות (או ציר בקר או ציר עוף)
1 כף רוטב ווסטרשייר
1 מיכל שמנת מתוקה
מלח
פלפל שחור
2 כפות יין לבן יבש או ברנדי
להגשה
1 יחידה אורז מאודה
1 יחידה אספרגוס חלוט

אופן ההכנה

מכינים רוטב פטריות
1. משרים פטריות מיובשות כ-20 דקות ב-2 כוסות מים רותחים. מסננים אך שומרים את מי ההשריה להמשך וקוצצים את הפטריות.

2. מחממים מחבת עם 2 כפות שמן ומטגנים את כל סוגי הפטריות במחזורים עד השחמה. מעבירים לקערה.

3. מוסיפים למחבת חמאה ו-2 כפות שמן ומטגנים בצל עד הזהבה קלה. מוסיפים שום ומטגנים שניות אחדות עד שניחוחו מורגש אך בלי שישחים.

4. מחזירים את הפטריות למחבת, מוסיפים 2 כוסות נוזל (מי השריית הפטריות ללא משקעים ו/או ציר), רוטב ווסטרשייר, שמנת ותבלינים ומביאים לרתיחה עדינה. מבשלים דקות אחדות עד שהרוטב מצטמצם ומסמיך.

5. מכינים את הבשר ומגישים: בסמוך להגשה מחממים היטב מחבת נקייה עם 2 כפות שמן וצורבים את רצועות הבשר צריבה מהירה, כך שיהיו מושחמות מבחוץ אך עדיין אדומות במרכז. מעבירים לצלחת הגשה.

6. יוצקים יין לבן או ברנדי למחבת ומגרדים את המשקעים בכף עץ. מעבירים למחבת עם הרוטב ומערבבים.

7. יוצקים את הרוטב החם על הבשר ומגישים עם אספרגוס חלוט ואורז מאודה

למתכונים נוספים לארוחת צהריים היכנסי לאתר "השולחן"