לבריאות מותק: מצאנו מתכון ללביבות זוקיני מושלמות

לביבות זוקיני | צילום: shutterstock
לביבות זוקיני | צילום: shutterstock

אמרתן חנוכה, אמרתן שמן? את לביבות הקישואים המופלאות אתן לא חייבות לטגן, אפשר גם לאפות בתנור ולהתענג על כל ביס. ויש עוד שוס: תוספת אגוזים וקליפת לימון

88 שיתופים | 132 צפיות

20 לביבות | רבע שעה | קל מאוד | כשר | צמחוני

נמנעות מטיגון? מחממות תנור ל- 200 מעלות. מסדרות את הלביבות בתבנית על נייר אפיה ואופות במשך 20-15 דקות להתייצבות והזהבה.

החומרים

4 זוקיני מגוררים גס
100 גרם גבינה בולגרית מפוררת
2 ביצים
1/4 כוס פירורי לחם
קליפת לימון מגוררת מלימון קטן
3 כפות אגוזי מלך קצוצים
מלח
פלפל שחור גרוס
מעט שמן

אופן ההכנה

1. סוחטים את הזוקיני לניקוז הנוזלים העודפים (זה חשוב במיוחד אם בכל זאת משתמשים בקישואים, אחרת תזדקקו לתוספת של פירורי לחם מעבר לכמות הנקובה).

2. מוסיפים את יתר החומרים, מערבבים ומתבלים.

3. מטגנים לביבת ניסיון במחבת טפלון עם מעט שמן כדי לבדוק את מידת היציבות ואת הטעם.

4. אם יש זמן, משהים את התערובת למשך 15 דקות במקרר.

5. נוטלים מהתערובת כמות של כף בכל פעם ומטגנים לביבות 2 דקות מכל צד להזהבה. מוציאים ומניחים על נייר סופג.

6. מגישים חם או בטמפ' החדר. טעים עם מטבל של יוגורט או בפיתה עם טחינה.

המתכון פורסם במקור באתר "השולחן"