אין כמוהן בעולם: כך תכינו את לביבות הבטטה של אורנה ואלה

לביבות בטטה של אורנה ואלה | צילום: אנטולי מיכאלו
לביבות בטטה של אורנה ואלה | צילום: אנטולי מיכאלו

המסעדה המיתולוגית אולי נסגרה מזמן, אבל לביבות הבטטה של אורנה ואלה זה לנצח. הנה המתכון למנה האייקונית, והוא ממש פשוט!

88 שיתופים | 132 צפיות

6 מנות | 40 דקות | קל | כשר | מתכונים לילדים

החומרים

1 ק"ג בטטות קלופות
½1 כף רוטב סויה משובח
3/4 כוס (או יותר, לפי הצורך) קמח
1/2 כפית מלח
קורט פלפל שחור טחון טרי
לטיגון
חמאה
לרוטב
1 מיכל שמנת חמוצה
2 כפות מיונז
מלח
פלפל שחור טחון טרי
עירית קצוצה (לפי הטעם)

אופן ההכנה

1. מבשלים את הבטטות במים, עד שהן מתרככות. מסננים ומקררים.

2. מועכים את הבטטות, מוסיפים סויה, קמח, מלח ופלפל. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

3. יוצרים לביבות ומטגנים במחבת טפלון שטוחה במעט חמאה, על אש נמוכה.

4. מערבבים את חומרי הרוטב, טועמים ומתקנים תיבול.

5. מגישים את הלביבות חמות, עם הרוטב בצד.

למתכוני לביבות נוספים היכנסי לאתר "השולחן"