בורקס דיאטטי? יש דבר כזה! מתכון שהוא פשוט הברקה

בורקס דפי אורז במילוי תרד, יוגורט וגבינה של אליסיה קרמנב | צילום: דן לב, סגנון: דיאנה לינדר
בורקס דפי אורז במילוי תרד, יוגורט וגבינה של אליסיה קרמנב | צילום: דן לב, סגנון: דיאנה לינדר

בורקס מדפי אורז במילוי תרד וגבינה שיחסוך לכן קלוריות ויוסיף לכן חלבון לתפריט. כך תכינו את אחת ההברקות הטעימות של השנה

88 שיתופים | 132 צפיות

8 בורקסים | שעה ורבע | קל | כשר | צמחוני

החומרים

8 דפי אורז קטנים או 5 גדולים
2 כפות שמן זית
1 בצל סגול קצוץ
4 כוסות תרד קצוץ
150 גרם גבינת פטה 16% שומן, מפוררת
200 מ"ל (1 גביע) יוגורט דנונה PRO עם 20 גרם חלבון
1 כפית סומק
1 כפית כמון
מלח
פלפל שחור טחון טרי
מיץ לימון סחוט מ-1/2 לימון
1 ביצה טרופה
2 כפות שומשום

אופן ההכנה

1. מחממים שמן זית במחבת ומטגנים בצל כ־5 דקות עד שהוא הופך שקוף. מוסיפים תרד ומבשלים כ־5 דקות, עד שהתרד מתרכך והנוזלים שהוא מגיר מתאדים. מוסיפים יוגורט, סומק, כמון, מלח ופלפל וממשיכים לבשל על אש קטנה (לא מביאים לרתיחה). מוסיפים מיץ לימון, מערבבים ומכבים את האש. מצננים לטמפ' החדר.

2. מכינים קערה עם מים פושרים ומשרים דפי אורז במים כחצי דקה עד לריכוך. רצוי להשרות דף אורז בכל פעם כדי להימנע מריכוך יתר וקריעה.

3. מחממים תנור ל־180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

4. מניחים דף אורז על מגבת מטבח. מסדרים בשליש התחתון של הדף כף מממלית התרד בצורת פס, ועליה כף פטה מגוררת. משאירים שוליים של כ־2 ס"מ מכל צד. מקפלים את השוליים למרכז (כדי שהמלית לא תברח מהצדדים) ומגלגלים את הדף לגליל מהצד התחתון כלפי מעלה. מעבירים את הבורקס לתבנית וממלאים באותה צורה את כל הדפים.

5. מורחים את הבורקסים בביצה טרופה וזורים למעלה שומשום. אופים כ־30 דקות, עד שהבורקסים שחומים ופריכים. מגישים מיד

למתכונים נוספים עם דפי אורז היכנסי לאתר "השולחן"